Havregrødsmuffins med æble og kanel.
Lækre og sunde morgenmadsmuffins med æble – helt uden tilsat sukker. Du kan servere disse havregrødsmuffins med æble og kanel om morgenen, når man lige har lidt ekstra tid til at lave morgenmad.
Portionen er til 6 stk, men du kan sagtens lave dobbelt portion – de ryger nemlig hurtigt ned!
Prøv også de her lækre havregrødsmuffins med banan.
Dadlerne gør dem dejligt søde og sammen med æbletern og kanel, bliver de til en lækker og sund snack og morgenmad.
Havregrødsmuffins
Ingredienser
- 6 dadler, dem fra papæske
- 2 æg
- 100 g havregryn
- 150 g æbler i tern
- 2 tsk bagepulver
- ½ tsk vaniljepulver
- 1½ tsk kanel
- 30 g hasselnødder
Fremgangsmåde
- Tænd ovnen på 180 grader.
- Fjern stenene fra dadlerne og mos dem i en dyb tallerken og eller skål.
- Bland dadlerne sammen med æg.Vend derefter havregryn, vaniljesukker, bagepulver, kanel og hakkede hasselnødder i.
- Æblerne skrælles og skæres i tern 1x1 cm. tykkelse og kommes i blandingen.
- Dejen kommes i 6 muffins silikoneforme og de hakkede hasselnødder drysses ovenpå.
- Formene kommes i ovnen i 20 minutter.
- Når de er færdigbagt køles de lidt af i formene inden de tages ud og afkøles færdig.Velbekomme!
Mere inspiration til opskriften.
- Spis dem for eksempel lune med en lille klat græsk yoghurt til, det smager virkelig dejligt. De er også gode til at snuppe med i en lille bøtte. Hvis du mangler et lille mellemmåltid eller mangler den hurtige og nemme morgenmad.
- Du kan sagtens gemme dine havregrødsmuffines på køl i 3-4 dage i en bøtte med låg. Så kan du tage dem ud fra køl om morgenen. De kan spises både afkølet og lune, så hvis det er, kan du lige give dem 20-30 sekunder i mikroovnen.
- Hvis du ikke kan få dem alle spist de første par dage, kan du også fryse dem ned i en bøtte med låg.
- Du kan også finde opskriften på to andre slags havregrødsmuffins – en opskrift på havregrødsmuffins med chokolade chokolade og en havregrødsmuffins med banan og mandler.
- Du kan sagtens undlade at komme æble i, hvis du ikke har lyst til det. Erstat det eventuelt med lidt banan eller undlad det helt.
Morgenmadsmuffins med æble.
Jeg elsker at bruge æble i bagværk, da det giver en rigtig god saftighed til bagværket. Desuden afgiver det også en god frisk smag, og så smager æble bare dejligt, synes jeg.
Jeg har valgt at bruge kanel i denne opskrift, da kanel og æble er en god kombination. Det leder lidt tankerne hen på æbletærte, hvor der ofte også er lidt kanel tilsat.
Jeg har kaldt dem for morgenmadsmuffins med æble, da jeg selv synes, at de er perfekte til morgenmaden. Du kan også tage dem med dig og bruge dem som et mellemmåltid.
6 Responses
Kan man undlade æblen eller evt. bytte den ud med noget andet? Såsom banan?
jeg har lige lavet dem med lidt mango, banan og æble de blev fine,
Lavede dem med 150 gr. Gulerod. Lidt rosin. Citron skal/saft. De blev virkelig lækre.
Hej Lilian,
Det lyder også super lækkert.
Så er de sikkert blevet dejligt svampede.
Tak for fif, det må jeg prøve en dag 🙂
Kh Maria
Hejsa
Kan de ikke laves med dadler som købes i en pose??
Hej Tanja.
Som udgangspunkt kan du godt, men dem i pose er tørre, og det vil nok kræve en smule mere væske.
Dem man køber i papæske, som findes i grøntafdelingen i supermarkederne, det er bløde dadler.
De er nemmere at arbejde med og nemmere at blende 🙂
Kh Maria