Hjemmelavet ingefærshot
Start dagen med et hjemmelavet ingefærshot. Et friskt shot med gang i smagen. Den flotte gule farve kommer bl.a. fra gurkemejeroden.
Nyd det sammen med en lækker kokos chiagrød med hindbær pure.
I opskriften er ingredienserne kogt sammen og bagefter hældt igennem en sigte. Jeg ved at nogen også blender blandingen, bare uden citronerne. Derved kan du bevare endnu mere af ingefær og gurkemeje, som også giver en tykkere konsistens.
Hjemmelavet ingefærshot
Ingredienser
- 1 liter vand
- 100 g ingefær
- 1 gurkemejerod
- 2-3 økologiske citroner
- 3 spsk akacie honning
Fremgangsmåde
- Pres citronerne og stil citronsaften til side.
- Skræl ingefær og gurkemeje, du kan gøre det med bagsiden på en urtekniv. Så får du ikke alt for meget af vitaminerne i skrællen af.
- Skær begge dele i tynde skiver.
- Vand, ingefær og gurkemeje kommes i en gryde sammen med de halve pressede citroner, men ikke saften.
- Sæt gryden over varmen og lad det koge i 20 minutter.
- Hæld væsken forsigtigt gennem en sigte og ned i en skål.
- Når væsken er afkølet blandes citronsaft og honning i.
- Blandingen kommes i en flaske med låg og opbevares på køl. Det kan sagtens holde sig en uge!
Opskrift på ingefærshot
Der er sødet med en lille smule honning. Synes du den bliver lidt for syrlig, kan du altid tilsætte lidt ekstra honning.
Det kan være så lækkert at have en lille flaske med ingefærshot stående i køleskabet. Det er en virkelig skøn start på dagen at snuppe sådan et lille shot, sammen med et stort glas koldt vand.
Det er slet ikke hver dag jeg gør det. Men i de perioder hvor jeg har det på køl, så er det så nemt og lækkert. For mig giver det også en skøn følelse af velvære. Og det er virkelig skønt!