Kokos chiagrød

by Maria
Kokos chiagrød

Kokos chiagrød med hindbærpuré.

Her får du en skøn opskrift på en cremet og mættende kokos chiagrød. Chiagrød med kokos er kun lavet på kokosmælk og er derfor helt uden mælkeprodukt.

Prøv også denne udgave af chiagrød med mango.

Den er nem at lave og er dejlig mættende. Er du på farten eller skal det gå hurtigt om morgenen, er det en perfekt morgenmadsløsning.

Du kan sagtens lave grøden som på billedet og tage den med til de dage det skal gå stærkt.

Kokos chiagrød

Cremet chiagrød lavet på kokosmælk med hindbærpuré på toppen.
Forberedelses tid: 15 minutter
Samlet tid: 4 timer 25 minutter
1 portion
Frysegnet: Ja
Holdbarhed: 1-2 dage
Kalorier: 443

Ingredienser

Chiagrød

  • 2 spsk chiafrø
  • 2 dl kokosmælk
  • 1 knsp vaniljekorn
  • 1 nip salt

Hindbærpuré

  • 70 g hindbær
  • 1 tsk akaciehonning

Fremgangsmåde
 

Chiagrød

  • Bland kokosmælk, chiafrø og vaniljekorn sammen. Pisk frøene ud i væsken med en gaffel og stil skålen med et låg på køl natten over.
  • Er tiden til det så lad gerne blandingen stå 10 minutter på køkkenbordet. Rør godt i den igen inden den kommes i køleskabet, så er du sikker på at de små frø ikke klistre sammen.
  • Om morgenen rører du engang i chiagrøden og kommer et par skefulde af hindbærpuréen på toppen

Hindbærpuré

  • Kom blaningen i en blender/mini hakker og kør det et par minutter til det har fået en ensartet konsistens
Udskriv
Del din mad med mig på InstagramBrug @madogkaerlighed eller #madogkærlighed
Mere inspiration til opskriften.
  • I følge opskriften skal grøden på køl natten over. Men du kan også sagtens røre grøden sammen i løbet af dagen. Beregn 3-4 timer til at frøene suger væsken og at grøden sætter sig.
  • Chiagrød kan sagtens holde sig nogle dage i køleskabet. Så gang gerne opskriften og og hav morgenmad klar til flere dage.
  • Laver du mad til flere dage kan det anbefales at opbevare hindbærpuré og chiagrøden hver for sig.
  • Til en brunch vil det være et lækkert indslag. Her kan det anbefales at dele portionen op i mindre glas når man også skal spise andre lækre sager. Det er også nemt at gange opskriften op hvis det skal være en del af en større brunchbuffet.
  • Kokos chiagrød og hindbærpuré er en super lækker kombi men du kan også sagtens lave andre frugt puréer. For eksempel kan man blende lidt mango (fra frost eller frisk) med en lille smule vand og vaniljekorn. Det er også virkelig lækkert og friskt på toppen.

 

Kokos chiagrød

Chiagrød med kokos.

Sådan en lækker grød her smager bare lækkert om morgenen. Det er en mættende morgenmad som ikke er alt for tung, hvilket kan være meget rart, når det er dagens første måltid.

Denne chiagrød er vendt med kokosmælk. Ønsker du en lidt lettere konsistens kan portionen også sagtens vendes med lidt vaniljeskyr.

Du kan selv bestemme, hvilket frugt du vil komme på toppen. Det kan også være, at du allerhelst vil spise den, som den er, og det er også helt fint.

Kokos chiagrød kan du variere lige som du vil!

Leave a Comment

Opskrift Vurdering