Jordbær chiagrød.
Her får du opskriften på en skøn jordbær chiagrød.
Smagen er frisk og mild og egner dig derfor godt til morgenmad eller i små portionsglas, som et indslag på brunchbordet.
Prøv fx denne chiagrød som er lavet på kokosmælk med mangopuré.
Chiagrød kan laves i alle afskygninger og smage og det er simpelthen så nemt at lave. Der findes efterhånden en del af den slags opskrifter her på bloggen.
Jordbær chiagrød
Ingredienser
- 5 spsk chiafrø
- 3 dl havdredrik
- 150 g jordbær, optøet eller friske
- 1½ spsk flydene honning
- 120 g græsk yoghurt
- 1 tsk vaniljesukker
Fremgangsmåde
- Blend jordbærene med lidt af yoghurten. Brug en stavblender.
- Bland puréen i en skål med resten af ingredienserne.
- Brug en gaffel eller et piskeris til at fordele chiafrøene godt rundt i væsken.
- Lad blandingen stå 10 minutter på køkkenbordet og rør godt i den igen.
- Sørg for at frøene ikke klumper sammen.
- Kom låg eller staniol på toppen af skålen og stil den på køl natten over.
- Dagen efter er grøden klar.
- Anret i glas eller skåle.Top med frisk frugt, granola eller hvad du har lyst til. Velbekomme!
Mere inspiration til opskriften.
- Du kan både bruge friske jordbær eller bær fra frost til opskriften.
- Du kan også sagtens bruge andre bær end jordbær.
- Jeg vil anbefale dig at lave små portioner hvis du har en masse andet, da det også er en mættende sag.
- Du kan sagtens bruge noget andet mælk end havremælk, men smagen og konsistensen kan godt ændre sig lidt. Tag bare den mælk du bedst kan lide og har i køleskabet.
Hvad er chiagrød?
De små chiafrø vokser meget når de blandes i en væske, da de suger en del og vokser. På den måde får man en grødlignende konsistens. Og en meget mættende grød.
Grøden nydes altid kold, da den netop står og hygger sit natten over i køleskabet.
Chiagrøden kan sagtens holde sig et par dage på køl. Så er det nemt at have morgenmaden klar til et par dage og det er jo altid dejligt at være lidt forberedt i hverdagen.
Hvis du skal holde brunch er det netop en lækker sag at sætte på bordet. Det gode er at du kan forberede det dagen forinden, komme grøden i mindre portionsglas og på køl. Det eneste du så skal gøre på dagen er, at komme lidt pynt på toppen inden det serveres.
En reaktion
Kan man skifte havredrik ud med andet? 🙂