Kirsebærsauce

Hjemmelavet kirsebærsauce.

Kirsebærsauce hører sig altid til juleaften, hvor den skal serveres til risalamande.

Her finder du opskriften på en lækker og smagfuld kirsebærsauce hvor alle kan være med. Den kræver ikke så mange ingredienser og det kan virkelig anbefales at prøve og lave sin egen kirsebærsauce til julens risalamande.

Det er faktisk ganske nemt at lave en god kirsebærsauce. Denne opskrift giver en kirsebærsauce, der hverken er for sød eller for syrlig. Alle ingredienserne skal blot koges op og koges sammen, og mere kræver det faktisk ikke at lave en god sauce til risalamanden.

Den hjemmelavede kirsebærsauce skal selvfølgelig serveres til den bedste risalamande!

Til denne opskrift er der brugt kirsebær som er købt på glas. Hele udstenede kirsebær som ikke er lagt i sukkerlage eller marineret. Se fif til hvor du kan købe kirsebær under selve opskriften.

Kirsebærsauce

En skøn klassisk kirsebærsauce til den traditionelle risalamande.
Forberedelses tid: 10 minutter
Samlet tid: 40 minutter
Frysegnet: Nej
Holdbarhed: 1-2 måneder

Ingredienser

  • 350 g kirsebær
  • 5 dl vand, brug væsken fra glasset
  • 70 g sukker
  • dl kirsebærvin
  • 1-2 kanelstænger
  • 1 stang vanilje

Fremgangsmåde

  • Kornene fra vaniljestangen skrabes ud og blandes med 1-2 tsk sukker.
  • Alle ingredienserne på nær maizena kommes i en gryde og koges langsomt op.
  • Lad det småboble i ca. 10-15 minutter. Smag saucen til.
    Smagen vil afhænge af om der er brugt vand eller væske fra kirsebær på glas.
    Efter smag tilsættes mere sukker og kirsebærvin.
  • Bland lidt maizena op med koldt vand og hæld det i kirsebærsaucen.
    Giv det et opkog så maizenaen tykner.
  • Smag kirsebærsaucen til. Server eller kom på køl indtil den skal serveres. Velbekomme!
Udskriv
Del din mad med mig på InstagramBrug @madogkaerlighed eller #madogkærlighed
Hvor finder jeg kirsebær til kirsebærsauce?

Det kan godt være en smule svært at finde kirsebær om vinteren når saucen skal laves til din risalamande. Men her kommer 3 gode bud.

  1. Du kan med fordel købe nogle friske kirsebær om sommeren, udstene dem og fryse dem ned. De friske kirsebær kan sagtens holde sig til juletiden hvor kirsebærsaucen skal laves.
  2. Køb frosne kirsebær. Det er nok ikke i de mindre og almindelige supermarkeder at det er muligt at finde dem, men man kan altså godt finde kirsebær på frost.
  3. Køb kirsebær på glas. Der findes mange udgaver. Men det skal være dem som ikke er marineret, lagt i sukkerlage eller syltede. Men kirsebær der er lagt i vand/lage så de kan holde sig på glas.
Kan man fryse kirsebærsauce ned?

Ja man kan godt fryses sin kirsebærsauce ned. Så kan du nemlig også lave den på forhånd. Den kan sagtens holde sig i flere måneder på frost.

Saucen tøes op i køleskabet, så det sker langsomt. Kom den så i en gryde og varm den op ved svag varme og lun den igennem. Så har du en god kirsebærsauce til din risalamande.

Mere inspiration til opskriften.
  • Der er meget mad, der skal forberedes til juleaften. Derfor er det en god ide at kigge på, hvad man kan forberede dagene før. Det er nemlig sjovest at holde en juleaften, hvor der ikke er stress og jag i køkkenet. Derfor kan du med fordel lave din kirsebærsauce i dagene, eller ugerne før. Så er den klar til brug, når desserten skal på bordet.
  • Selvom jeg kommer noget kirsebærvin i den, så kan den stadig servers for børnene. Det er sådan, at når alkohol koges op, så vil det fordampe.
  • Hvis du skal stå og lave julemiddagen selv, så kan jeg anbefale dig at tage et kig på nogle af mine juleopskrifter. Her vil du finde opskrifter, der kan bruges til julemiddagen, julefrokosten, julebagværket og meget mere.
  • Lav gerne lidt ekstra kirsebærsauce hvis I altid har rester efter risalamanden.

 

 

Kirsebærsauce

En god kirsebærsauce for mig er den hjemmelavede. Den smager klart bedre, end dem man kan købe i supermarkederne. Ved at lave den selv ved du også, hvad der er i den.

Den vil også komplementere ris a la manden godt, og dine gæster vil med garanti elske det.

Har du spørgsmål eller har du prøvet denne opskrift? Fortæl mig hvordan det gik!

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Du vil måske også kigge på..