Lakserilette på sprødt brød

by Maria
Lakserilette på sprødt brød

Lakserilette på sprødt brød.

Lakserilette på sprødt brød er en virkelig lækker lille appetizer eller et skønt indslag til forretten.

Du kan også prøve en lækker forret med hvidløgsstegte tigerrejer.

Hvis du skal have tapasaften, eller gerne vil servere noget let for dine gæster, så er det her hapsere et rigtig godt bud.

Lakserilette på sprødt brød

LÆkker appetizer med laksemousse på brød.
Forberedelses tid: 15 minutter
Samlet tid: 40 minutter
16 stykker
Frysegnet: Nej
Holdbarhed: 1-2 dage

Ingredienser

Sprødt brød

  • 4 store skiver brød, tyndskåret
  • Lidt olie
  • Flagesalt

Lakserilette

  • 150 g varmrøget laks
  • 80 g græsk yoghurt eller halv cremefraiche/halv mayo
  • 1 tsk dijonsennep
  • 2 spsk dild
  • 1 knsp salt og friskkværnet peber
  • 1 spsk citronsaft
  • ¼ rødløg
  • ¼ æble

Fremgangsmåde
 

Sprødt brød

  • Tænd ovnen på 190 grader (varmluft).
  • Del brødskiverne i kvarte.
  • Kom brødet på en bageplade med bagepapir.
    Fordel lidt olie på stykkerne, drys med lidt salt og bag brødene sprøde. Ca. 5-7 minutter.
    Tag dem ud af ovnen og lad dem køle af.

Lakserilette

  • Bland alle ingredienserne sammen, (på nær laks), til dressingen i en skål.
  • Kom varmrøget laks i dressingen og bland det godt sammen.
  • Smag til om der mangler salt eller lidt ekstra citronsaft.
  • Læg brødene på et fad og fordel lakserilette på.
    Top med lidt frisk dild. Velbekomme!
Udskriv
Del din mad med mig på InstagramBrug @madogkaerlighed eller #madogkærlighed
Lakserilette til forret

Lakserilette er især noget, som man kan servere til nytår. Det er en skøn og let forret eller appetizer. Fx det serveres, når Dronningen holder sin nytårstale.

Det er en ret uden alt for mange ingredienser, og det gør den dejlig nem at lave.

Det gode er, at du nemt kan forberede det. Det er nemlig rart, at når gæsterne ankommer, så skal man bruge mindst muligt tid i køkkenet.

Du kan røre lakseriletten sammen dagen forinden, og så skal du blot anrette på de sprøde brød lige inden, at det skal serveres. Når først riletten er kommet på, så vil brødet efter noget tid blive blødt. Derfor skal de helst anrettes, lige når de skal nydes.

Kan man fryse lakserilette?

Ja, du kan godt fryse din lakserilette. Det betyder, at du kan forberede denne opskrift i ekstra god tid. Det er rart, hvis man ved, at der er meget andet mad, der skal laves på den pågældende dag.

Hvis du ikke vil fryse det ned, så kan du lave den dagen før og lade den stå på køl som alternativ.

Mere inspiration til opskriften.
  • Du kan vælge at bage et brød selv, som du bruger. Du kan også bare købe et lækkert brød, som du så bruger. Hvis du vil bage det selv, så kan jeg anbefale, at du bager et ølbrød. Det er super lækkert til lakserilette.
  • Det er også muligt at anrette lakserilette på sprøde rugbrødschips i stedet for.
  • Jeg har flere forskellige salater, grønt og tilbehør. Så kan du finde nogle lækre salater, hvor der også kan serveres varmrøget laks.

Lakserilette på sprødt brød

Leave a Comment

Opskrift Vurdering