Madplan uge 24

Madplan uge 24.

Så er madplanen til uge 24 klar. I denne uge får I en madplan med en masse skønne retter, masser af grønt og gode smage.

Selvom der er en masse forskelligt på menuen så synes jeg stadig at madplanen passer godt til hverdagen. Det er lækkert men kræver ikke flere timer ikke køkkenet.

Har du mod på hele ugens madplan, så har jeg nederst lavet en komplet indkøbsliste. I bunden står der også hvad jeg går ud fra, at der i forvejen kan findes i køkkenskabene.

 

Madplanen med indkøbsliste er lavet til 2 voksne og 2 børn.

 

Mit bedste madplans-tip er altså at genbruge maden. Brug resterne dagen efter til aftensmaden og tænk nogle dage dobbeltportioner ind i madlavningen. Så sparer du dig selv for at lave en helt ny ret hver dag. Det frigiver både tid og sparer penge i madbudgettet. Jeg gemmer altid resterne fra aftensmaden til madpakkerne eller serverer det som “ekstra” til aftensmaden dagen efter.

Vi skal eksempelvis spise linselasagne to dage i denne uge. Det er så fantastisk når man rammer dagen hvor maden er lavet forinden og det kun skal lunes.

 

Madplan uge 24.

Mandag: Linselasagne og en grøn salat af hjertesalat, agurk, majs og rød peberfrugt.

Tirsdag: Rispapirsruller med grønt, vi tilføjer kylling til rullerne og laver denne peanutbutter dip til.

Onsdag: Resterne af linselasagne fra mandag. Lav en nem spidskålsråkost til og evt. noget brød.

Torsdag: Rugbrødsmadder med spejlæg, avocado, tomater og gnavegrønt (gulerødder – agurk – peberfrugt)

Fredag: Bagte kartofler med bacon og ost. Kartoflerne kan evt. spises med en nem salat til.

Lørdag: Vietnamesisk Bowl.

Søndag: “Alt godt fra køleskabet”. Vi spiser de rester som der er og gør klar til en ny uge!

 

Lidt info.

Linselasagnen om mandagen skal du lave dobbeltportion af. Det bliver en ordentligt balje fuld og måske I slet ikke vil få det spist op. Det kommer jo lidt an på hvor sultne maver I har hos jer. Men det gør ingenting for den lækre vegetarlasagne kan sagtens fryses ned. jeg fryser ofte ned i portioner. For hvis man så er alene hjemme en dag, så kan man nøjes med at snuppe den ene portion ud af fryseren.

Tirsdag står den på rispapirsruller. Der er beregnet to stykker kylling til. De skal bare steges på panden og skæres ud i små aflange stykker. Derfor behøves der ikke mere til 4 personer.

Bagte kartofler med fyld er så lækkert. Herhjemme behøves vi ikke en masse andet ved siden af, når vi spiser det. Mangler I noget kan I jo bare tilføje. Og har i bagekartofler tilbage så kan de nemt lunes et par minutter i mikroovnen dagene efter og så spises der.

De Vietnamesiske bowls som skal laves om lørdagen kan sagtens pises af børn. Så selvom er både er lidt chili og ingefær i kødet, så er det ikke stærkt. Man kan smage de dejlige smage og krydderier men er du til stærk mad, så kan du rigeligt tilføje ekstra chili. I opskriften står der, at der skal bruges rød spidskål. men der købes et spidskål til rispapirsruller om tirsdagen. Brug det i stedet. Det vil være fjollet at købe et andet og ikke bruge resterne op.

 

Indkøbsliste.

Frugt/grønt.
  • 1 squash
  • 2 løg
  • Hvidløg
  • 1 pakke hjertesalat
  • 3 agurker
  • 2 røde peberfrugter
  • 8 bagekartofler
  • 3 avocadoer
  • 1 bakke tomater
  • 1 kg gulerødder
  • 1 bundt forårsløg
  • Mynte
  • 1 spidskål
  • 2 lime
  • 1 lille stykke ingefær
  • 1 rød chili
  • 1 stor eller 2 små mangoer
  • 1 citron
  • 1 æble

Mejeri.

  • 4 kugler frisk mozzarella
  • 1 bakke æg
  • 1liter mælk
  • Fast ost, fx emmentaler
  • 1 lille bøtte cremefraiche
Kød/fisk.
  • 2 pakke kyllingebryster
  • 500 g hakket oksekød
  • 400 g bacontern
Kolonial.
  • 1 pakke lasagneplader
  • 400 g røde linser
  • 200 g basmatiris
  • 2 dåser hakkede tomater
  • 1 dåse tomatpuré
  • 1 pakke rispapir
  • Rugbrød til madder
  • Peanutbutter
Det du (måske) har i køkkenet.
  • Smør
  • Hvedemel
  • Majs på frost/dåse
  • Dressing til salat
  • Tomatpuré
  • Soya
  • Mandler
  • Rosiner
  • Akaciehonning/flydende honning
  • Muskatnød
  • 1 grøntsagsbouillon
  • Tørret basilikum
  • Tørret oregano
  • Salt og peber

Har du spørgsmål eller har du prøvet denne opskrift? Fortæl mig hvordan det gik!

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du vil måske også kigge på..