Madplan uge 3

by Maria
Madplan uge 3

Madplan uge 3.

Annonce for Lidl danmark. Så er madplanen til uge 3 klar til jer. I denne uge er det i samarbejde med Lidl. Madplanen er sammensat ud fra denne uges tilbudsavis og Lidl´s sortiment.

Jeg har endnu engang forsøgt at lave en familievenlig og overskuelig madplan til hverdagen. En af retterne laves til 2 dage og de andre dage går noget af maden igen.

Jeg forsøger altid at tænke i spild og at få brugt sin mad op. men har i rester, så kan de for eksempel bruges til frokosten. Måske en eller flere af jer har mad med?

Synes du at hele madplanen lyder god? Så har jeg lavet en komplet indkøbsliste, som du finder under madplanen.

 

Mængderne i indkøbslisten passer til en familie på 2 vokse og 2 børn.

 

Madplan for uge 3.

Mandag: Fyldte portobello svampe med bulgurssalat

Tirsdag: Rodfrugtsuppe med rugbrødscroutoner

Onsdag: Madpandekager med kylling, tacosauce, salat, tomat, agurk og dressing

Torsdag: Rester fra tirsdag og onsdag

Fredag: Rodfrugtfad med kylling og ost

Lørdag: Gullasch med kartoffelmos

Søndag: Rester af gullasch med kartoffelmos

 

Lidt info til måltiderne.

Mandag i dag er vegetarisk. Portobello svampene skal fyldes med hytteost, persille og revet ost. Til svampene serveres en bulgurssalat. Opskriften på salaten er delt på min Instagram profil.

Onsdag i dag er der madpandekager, eller tortillas som de ogs hedder, på menuen. I dem skal der kylling som krydres med krydderiblandingen fra Santa Maria, salat, agurk, resten af tomaterne som ikke er brugt mandag, tacosauce og evn. noget dressing. Tjek hvor meget revet ost der skal bruges til rodfrugtfadet om fredagen. Måske der er lidt tilovers som også kan kommes i madpandekagerne.

Torsdag spises rester fra de 3 første dage. Sådan en restedag midt på ugen bliver ofte lidt af hvert men det er også synd hvis man står med en masse rester som man ender med at drøne ud.

Fredag i følge opskriften på rodfrugtfad er den beregnet til 2 personer. Så der skal laves dobbeltportion denne dag. Brug de rodfrugter du har. Kartofler, pastinak, perillerod, knoldselleri, jordskokker og kartofler. Rødbeder kan også godt bruges, men de farver utrolig meget så ofte bager jeg dem for sig selv så de ikke farver alt andet.

Lørdag i dag er der gullasch på menuen. Den skal serveres med en god kartoffelmos. Gullasch tager nogle timer at lave og for de flestes vedkommende er det noget man har bedre tid til i weekenden.

 

Indkøbsliste.

Frugt/grønt.

  • 1 kg løg
  • 1 hvidløg
  • 2 kg gulerødder
  • 500 g tomater
  • 1 kg pastinak/persillerod
  • 4 kg økologiske kartofler 15 kr.
  • 8 portobellosvampe
  • 1 potte persille
  • 50 g rucola
  • 1 agurk
  • 3 avocadoer
  • 1 pakke hjertesalat eller iceberg
  • 2 citroner

Køl/mejeri

  • 2 bøtter cheasy hytteost
  • 1 pose revet mozzarella
  • 1 liter mælk

Kød/fisk

  • 2 pakker gullasch
  • 3 pakker kyllingebrystfilet

Tørvarer

  • 1 pose bulgur
  • 2 pakker Santa Maria madpandekager
  • 1 glas santa Maria taco sauce
  • 1 pakke aanta Maria taco krydderi 

Det du (måske) har i køkkenet.

  • 60 g smør
  • 2 rødløg
  • Lidt rugbrød til croutoner 
  • 2 grøntsags bouillonterninger
  • Paprika
  • 100 g tomatpuré
  • 4 spsk hvedemel
  • Olie til stegning
  • Dijon sennep
  • Stødt spidskommen
  • Stødt koriander
  • Muskatnød
  • Salt og peber

Leave a Comment