Madplan uge 47.
Annonce for Lidl danmark. Så er madplanen til uge 47 klar til jer. I denne uge er det i samarbejde med Lidl. Madplanen er sammensat med flere af deres gode tilbud fra denne uges tilbudsavis og Lidl´s sortiment.
Jeg laver altid madplaner med almindelige råvarer som kan findes i det lokale supermarked. Jeg har forsøgt at lave en familievenlig og lækker madplan. I denne uge en smule juleinspireret da vi nærmer os juletiden og der også kan ses i ugens tilbudsavis.
Synes du at hele madplanen lyder god? Så har jeg lavet en komplet indkøbsliste, som du finder under madplanen.
Mængderne i indkøbslisten passer til en familie på 2 vokse og 2 børn.
Der er flere gode grunde til, at lave en madplan:
- Du sparer tid og kan nøjes med at gå ud og handle ind 1-2 gange om ugen.
- Du spiser sundere. Det er simpelthen meget nemmere, at få god og varieret mad, når du har planlagt det.
- Du sparer penge. Både fordi du handler færre gange om ugen men også fordi at det er nemmere at gå efter de gode tilbud når indkøbet af planlagt ud fra tilbudsavisen.
Madplan for uge 47.
Mandag: Tortellin isalat
Tirsdag: Fiskefileter på rugbrød med rejer, citron, mayonnaise og tomat
Onsdag: Kyllingelår med timian og citron, små ovnbagte kartofler og stegt rosenkål
Torsdag: Risengrød med kanelsukker
Fredag: Flæskestegssandwich med agurkesalat og rødkål
Lørdag: Biksemad med spejlæg og rødbeder. Vi bruger resterne af flæskestegen
Søndag: “Alt godt fra køleskabet”. Vi spiser de rester som der er og gør klar til en ny uge!
Lidt info til måltiderne.
Mandag skal der laves tortellinisalat. Opskriften på salaten findes på min Instagram profil. Vurder selv når du handler ind hvor mange pastaer du tror I kan spise. Måske er familien mindre mere til en omgang pasta med pesto eller byg selv pastasalat? Kom de ingredienser I har i små skåle og lad dem selv samle salaten. Ofte er børn jo ikke så glade for at alt er rodet sammen på forhånd. Server evt. noget brød til salaten.
Tirsdag er der rødspættefilter på menuen. De serveres med rugbrød og rejer. Du kan selv vælge om de skal vendes i rugmel og steges i smør eller om de skal paneres i mel – æg – rasp.
Onsdag er der kyllingelår og ovnbagte kartofler på menuen. Som tilbehør er der rosenkål. Bunden skal lige skæres af og så halveres de. Så skal kålen steges på panden i olie og krydres med salt og peber. Kålen må gerne have noget bid men ikke være for rå. Giv den ca. 8 minutter på panden ved middel varme.
Torsdag laves der risengrød af 2 liter mælk. Det er lidt meget til 2 voksne og 2 børn. Måske 1,5 x opskriften er nok, altså 1,5 liter mælk. Er i til risengrødsvafler eller klatkager, så lav gerne lidt ekstra grød. Så kan I nemlige lave en af delene en af de efterfølgende dage. Risengrød kan sagtens holde sig i 4-5 dage i køleskabet.
Lørdag bruges resterne af flæskestegen til biksemad. Kog 1 kg kartofler til retten. Server med syltede rødbeder og et soejlæg til hver.
Indkøbsliste.
Frugt/grønt.
- 1 bakke tomater
- 2 citroner
- 100 g ruccola
- 3 kilo kartofler, 2 poser af 1,5 kg
- 1 pose løg
- 1 pose rosenkål
Køl/mejeri
- 1 pakke tortellini fra Deluxe serien
- 1 kugle frisk mozzarella
- 2 liter letmælk
- 1 bakke med 6 æg
Kød/fisk
- 1 flæskesteg, ca. 1,5 kg.
- 1 kg kyllingeunderlår
- 400 g rejer i lage
- 1 pakke rødspættefilter
Tørvarer
- 1 bøtte mayonnaise
- 1 glas syltede rødbeder
- 1 glas agurkesalat
- 1 glas rødkål
- 1 pakke rugbrød
- 1 pakke burgerboller, minimum 4 boller
- 1 pose grødris
Det du (måske) har i køkkenet.
- Salt og peber
- Kanel
- Sukker
- Smør til risengrøden
- Tørret timian
- Frisk basilikum
- Syltede røfløg
- Lidt pesto
- Olivenolie
- Olie til stegning
- Hvedemel
- Rasp