Mini banan brød

Mini banan brød.

Her får du opskriften på mini banan brød, med få ingredienser. Der er ikke tilsat sukker, så sødmen kommer helt naturligt fra de modne bananer. De er velegnet til madpakken, som et let mellemmåltid eller til at have i køleskabet, når den lille sult melder sig. Prøv dem! Super nemme at lave og det er noget de fleste kan lide.

Prøv også at lave det svampede bananbrød med chokolade i. Det kan du lave, hvis du ikke har små forme.

Mini banan brød

Sundere mini banan brød, super lækre og perfekte til madpakker og som snacks.
Forberedelses tid: 20 minutter
Samlet tid: 1 time 20 minutter
12 stykker
Frysegnet: Ja
Holdbarhed: 4-5 dage på køl

Ingredienser

  • 2 modne bananer
  • 2 æg
  • 2 dl havregryn
  • dl Mælk
  • ½ tsk vaniljepulver
  • 1 tsk bagepulver

Fremgangsmåde

  • Kør havregryn i en minihakker, de skal være som groft mel.
  • Mos bananerne på en tallerken med en gaffel eller i minhakkeren.
  • Bland bananmos og æg i en skål, derefter vendes resten af ingredienserne i.
  • Blandingen sættes på køl i 30 minutter.
  • Ovnen tændes på 180 grader (varmluft).
  • Kom dejen i 12 små silikoneforme.
  • De bages i 20 minutter og afkøles på en bagerist. Velbekomme!
Udskriv
Del din mad med mig på InstagramBrug @madogkaerlighed eller #madogkærlighed
Mere inspiration til opskriften.
  • Opskriften kan du bruge som en basis-opskrift. Du kan tilføje både chokolade stykker, kardemomme, lidt nødder eller hvad du synes er lækkert. Men de er også gode lige som de er.
  • Bag en stor portion og frys dem ned. Så kan man nemt snuppe et par stykker ud af fryseren når de skal bruges.
  • De kan sagtens holde sig flere dage i køleskabet, i en bøtte med låg. Jeg er vild med dem og disse mini banan brød er nogle jeg laver med jævne mellemrum.
  • Som ses på billedet, bruger jeg en silikoneform med små huller, du kan også bruge andre forme, alt efter hvad du har i køkkenskabet. Hvis din forme er en anelse større, så husk også at bage dem lidt længere tid i ovnen.

 

Mini banan brød

Små banan brød til madpakken.

Grundet bananbrødenes lille størrelse, er det perfekte til at få med i madpakken. Vi har brugt dem til madpakkerne mange gange. Det er et super lækkert sundere og alternativ, hvor børnene stadig kan fornemme det sødlige fra bananerne.

Ofte så laver vi en god portion og fryser dem ned. Så kan man tage det ud af fryseren om morgenen eller om aftenen, og så kan det nydes i skolen. De er nemme at lave og have liggende på køl lige til at komme i madpakken. Og så opfylder de lysten til “lidt lækkert” og er dejlig mættende samtidig.

Du kan også finde endnu mere madpakke inspiration lige her!

Sunde brød med banan.

De små sunde brød med banan er gode både til store og små. Jeg selv synes også de er lækre når jeg trænger til lidt sødt men uden at det skal være for sødt og gerne uden sukker.

Når jeg har været til træning eller ude og løbe en tur, så har de små banan brød også været en lækker snack at kunne hapse. Det tilfredsstiller trangen til lidt sød, og det mætter samtidig godt, da der både er æg og havregryn i.

Andre sundere søde sager kan fx være:

 

Mini banan brød

21 reaktioner

  1. Hvor ser de lækre ud! I ingredienslisten står der ikke noget om æg, men det gør der i fremgangsmåden? Bare lige så du ved det 🙂

    1. Hej! Uh herhjemme er vi fan af banan bidderne! Vi har bagt dem mange gange efterhånden, men jeg leder stadig efter de silikone forme som du bruger..(mini brød ) .. mon du kan hjælpe mig?

  2. Tror du jeg kan bruge samme opskrift til at lave et helt brød?

    Hvor har du købt formen med de små huller?

    1. Hej Heidi,
      Det har jeg ikke prøvet, så jeg tør ikke at svare på det!
      Jeg har faktisk i tankerne snart at lave et stort banan-brød.

      Formen har jeg købt i Lidl for et par uger siden, så jeg tror desværre ikke at de har den mere.
      Men prøv en anden butik såsom Imerco eller Inspiration!
      Jeg håber at du finder en,
      De bedste hilsner Maria

      1. Hejsa
        Jeg er vild med opskriften, og har prøvet både de små, som muffins og et helt brød. Men med undtagelse af de helt små, som jeg bager i en silikoneform, så klister de fast i både muffinsforme (papir), brødform (smurt el bagepapir).
        Har du mon et godt råd til at undgå det?

  3. Hej! For sure I will try this awesome recipe! I love using other than normal flour. But I have a doubt, where did you buy that silicone shape ? And what brand it is ? I like it!

  4. Hej.

    Jeg har lavet bananbrødet. Mine blev helt grød agtige indeni. Og hævede slet ikke op som dine??

    Camilla

    1. Hej Camilla,
      Øv det er jeg da ked af at høre.. Har du lavet massen stå og trække i 30 minutter?
      Måske skulle de have haft et par minutter mere. Det er umiddelbart mine eneste bud op det.
      Kh Maria

Har du spørgsmål eller har du prøvet denne opskrift? Fortæl mig hvordan det gik!

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Du vil måske også kigge på..