Lækre sundere mini banan brød
Her får du opskriften på mini banan brød, med få ingredienser. De er velegnet til madpakken, som et let mellemmåltid eller til at have i køleskabet når den lille sult melder sig!
Opskriften kan du bruge som en basis-opskrift. Du kan tilføje både chokolade stykker, kardemomme, lidt nødder eller hvad du synes er lækkert. (Men de er også gode lige som de er).
Som ses på billedet, bruger jeg en silikoneform med små huller, du kan også bruge andre forme, alt efter hvad du har i køkkenskabet. Hvis din forme er en anelse større, så husk også at bag dem lidt længere tid i ovnen.

ingredienser
- 2 modne bananer, mellemstørrelse
- 2 æg
- 2 dl havregryn
- 1½ dl Mælk
- ½ tsk vaniljepulver
- 1 tsk bagepulver
Sådan gør du:
- Kør havregryn i en minihakker, de skal være som groft mel
- Mos bananerne, (på en tallerken med en gaffel eller i minhakkeren)
- Bland bananmos og æg i en skål, derefter vendes resten af ingredienserne i
- Blandingen sættes på køl i 30 minutter
- Ovnen tændes på 180 grader (varmluft)
- Kom dejen i små silikoneforme
- De bages i 20 minutter. Velbekomme!
Josefine har haft dem med i madpakken mange gange. Jeg elsker at finde på små sunde alternativer, der er nemt at lave og som også opfylder lysten til “lidt lækkert”, på en sundere måde!
Når jeg har været til træning eller ude og løbe en tur, så har de små banan bidder også været en lækker snack.
De kan sagtens holde sig flere dage i køleskabet, i en bøtte med låg. Jeg er vild med dem og disse mini banan brød er nogle jeg laver med jævne mellemrum! Du kan også finde flere nemme og sunde søde sager her.
20 comments
Hvor ser de lækre ud! I ingredienslisten står der ikke noget om æg, men det gør der i fremgangsmåden? Bare lige så du ved det 🙂
Tak for kommentaren 🙂 det er rettet i opskriften nu! 🙂
De bedste hilsner fra Maria
Tror du jeg kan bruge samme opskrift til at lave et helt brød?
Hvor har du købt formen med de små huller?
Hej Heidi,
Det har jeg ikke prøvet, så jeg tør ikke at svare på det!
Jeg har faktisk i tankerne snart at lave et stort banan-brød.
Formen har jeg købt i Lidl for et par uger siden, så jeg tror desværre ikke at de har den mere.
Men prøv en anden butik såsom Imerco eller Inspiration!
Jeg håber at du finder en,
De bedste hilsner Maria
Hejsa
Jeg er vild med opskriften, og har prøvet både de små, som muffins og et helt brød. Men med undtagelse af de helt små, som jeg bager i en silikoneform, så klister de fast i både muffinsforme (papir), brødform (smurt el bagepapir).
Har du mon et godt råd til at undgå det?
Kan de fryses?
Hej Susanne,
Ja de kan sagtens fryses. Det gør jeg ofte.
Så er der til madpakkerne i længere tid 🙂
Kh Maria
Kan de fryses ned? Hvis de er til madpakken var det jo nemt at have dem på lager i fryseren 😉
Hej Camilla,
Ja det kan de sagtens.
Håber at du får glæde af opskriften!
De bedste hilsner Maria
Kan man bruge vanille pulver i stedet
Hej,
Ja det kan du sagtens gøre 🙂
Kh. Maria
Er det meningen at dejen skal være tynd
Hej Laura,
Ja den er lidt tynd men den burde sætte dig i ovnen!
Har du lavet dem?
Kh. Maria
Ja og de er blevet et kæmpe hit
Det er SÅ dejligt at læse!!
Kh. Maria
Hej! For sure I will try this awesome recipe! I love using other than normal flour. But I have a doubt, where did you buy that silicone shape ? And what brand it is ? I like it!
Kan mælken erstattes med havremælk?
Hej Rahelh,
Ja det kan det godt 🙂
Kh Maria
Hej.
Jeg har lavet bananbrødet. Mine blev helt grød agtige indeni. Og hævede slet ikke op som dine??
Camilla
Hej Camilla,
Øv det er jeg da ked af at høre.. Har du lavet massen stå og trække i 30 minutter?
Måske skulle de have haft et par minutter mere. Det er umiddelbart mine eneste bud op det.
Kh Maria