Home bagværkbrød Mini banan brød

Mini banan brød

by Maria
Mini banan brød

Lækre sundere mini banan brød

Her får du opskriften på mini banan brød, med få ingredienser. De er velegnet til madpakken, som et let mellemmåltid eller til at have i køleskabet når den lille sult melder sig!

Opskriften kan du bruge som en basis-opskrift. Du kan tilføje både chokolade stykker, kardemomme, lidt nødder eller hvad du synes er lækkert. (Men de er også gode lige som de er).

Som ses på billedet, bruger jeg en silikoneform med små huller, du kan også bruge andre forme, alt efter hvad du har i køkkenskabet. Hvis din forme er en anelse større, så husk også at bag dem lidt længere tid i ovnen.

Mini banan brød

Mini banan brød – små banan bidder

Lækre sundere mini banan brød Her får du opskriften på mini banan brød, med få ingredienser. De er velegnet til madpakken, som et let mellemmåltid eller til at have i køleskabet når den lille sult melder sig! Opskriften kan du… Søde sager Mini banan brød European print
portioner: 12 stykker forberedelse: tilberedning:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 4.5/5
( 2 voted )

ingredienser

  • 2 modne bananer, mellemstørrelse
  • 2 æg
  • 2 dl havregryn
  • 1½ dl Mælk
  • ½ tsk vaniljepulver
  • 1 tsk bagepulver

Sådan gør du:

  • Kør havregryn i en minihakker, de skal være som groft mel
  • Mos bananerne, (på en tallerken med en gaffel eller i minhakkeren)
  • Bland bananmos og æg i en skål, derefter vendes resten af ingredienserne i
  • Blandingen sættes på køl i 30 minutter
  • Ovnen tændes på 180 grader (varmluft)
  • Kom dejen i små silikoneforme
  • De bages i 20 minutter. Velbekomme!

Mini banan brød

Josefine har haft dem med i madpakken mange gange. Jeg elsker at finde på små sunde alternativer, der er nemt at lave og som også opfylder lysten til “lidt lækkert”, på en sundere måde!

Når jeg har været til træning eller ude og løbe en tur, så har de små banan bidder også været en lækker snack.

De kan sagtens holde sig flere dage i køleskabet, i en bøtte med låg. Jeg er vild med dem og disse mini banan brød er nogle jeg laver med jævne mellemrum! Du kan også finde flere nemme og sunde søde sager her.

Mini banan brød

18 comments

Winnie 26. marts 2017 - 16:22

Hvor ser de lækre ud! I ingredienslisten står der ikke noget om æg, men det gør der i fremgangsmåden? Bare lige så du ved det 🙂

Reply
Maria 26. marts 2017 - 16:26

Tak for kommentaren 🙂 det er rettet i opskriften nu! 🙂
De bedste hilsner fra Maria

Reply
Heidi 31. marts 2017 - 18:46

Tror du jeg kan bruge samme opskrift til at lave et helt brød?

Hvor har du købt formen med de små huller?

Reply
Maria 1. april 2017 - 12:56

Hej Heidi,
Det har jeg ikke prøvet, så jeg tør ikke at svare på det!
Jeg har faktisk i tankerne snart at lave et stort banan-brød.

Formen har jeg købt i Lidl for et par uger siden, så jeg tror desværre ikke at de har den mere.
Men prøv en anden butik såsom Imerco eller Inspiration!
Jeg håber at du finder en,
De bedste hilsner Maria

Reply
Nanna 14. september 2020 - 12:45

Hejsa
Jeg er vild med opskriften, og har prøvet både de små, som muffins og et helt brød. Men med undtagelse af de helt små, som jeg bager i en silikoneform, så klister de fast i både muffinsforme (papir), brødform (smurt el bagepapir).
Har du mon et godt råd til at undgå det?

Reply
Susanne Voll 26. oktober 2020 - 17:26

Kan de fryses?

Reply
Maria 26. oktober 2020 - 20:41

Hej Susanne,
Ja de kan sagtens fryses. Det gør jeg ofte.
Så er der til madpakkerne i længere tid 🙂
Kh Maria

Reply
Camilla B. 8. september 2017 - 11:38

Kan de fryses ned? Hvis de er til madpakken var det jo nemt at have dem på lager i fryseren 😉

Reply
Maria 13. september 2017 - 9:07

Hej Camilla,

Ja det kan de sagtens.
Håber at du får glæde af opskriften!

De bedste hilsner Maria

Reply
Jsc 22. juli 2018 - 19:36

Kan man bruge vanille pulver i stedet

Reply
Maria 22. juli 2018 - 22:21

Hej,
Ja det kan du sagtens gøre 🙂
Kh. Maria

Reply
Laura 12. august 2018 - 14:45

Er det meningen at dejen skal være tynd

Reply
Maria 14. august 2018 - 10:27

Hej Laura,
Ja den er lidt tynd men den burde sætte dig i ovnen!
Har du lavet dem?
Kh. Maria

Reply
Laura 14. august 2018 - 18:08

Ja og de er blevet et kæmpe hit

Reply
Maria 15. august 2018 - 22:40

Det er SÅ dejligt at læse!!
Kh. Maria

Reply
Carolina 10. september 2018 - 16:55

Hej! For sure I will try this awesome recipe! I love using other than normal flour. But I have a doubt, where did you buy that silicone shape ? And what brand it is ? I like it!

Reply
Rahelh 18. september 2020 - 7:20

Kan mælken erstattes med havremælk?

Reply
Maria 25. september 2020 - 9:37

Hej Rahelh,
Ja det kan det godt 🙂
Kh Maria

Reply

Leave a Comment