Ovnbagte kartofler.
Her får du opskriften på nogle lækre sprøde ovnbagte kartofler.
Olien og den høje varme i ovnen gør dem lækre og sprøde i kanten. Det er i den grad perfekt tilbehør til aftensmaden.
Du kan også lave en portion græske kartofler med feta og oliven.
Kartoflerne er virkelig lækre og kan for eksempel serveres sammen med en portion frikadeller.
Ovnbagte kartofler
Lækre sprøde ovnbagte kartofler.
Forberedelses tid: 10 minutter minutter
Samlet tid: 1 time time
4 portioner
Frysegnet: Nej
Kalorier: 201
Ingredienser
- 1 kg store kartofler
- 4 spsk olie
- 1½ tsk salt og lidt peber
Fremgangsmåde
- Tænd ovn på 190 grader.
- Skyl kartoflerne og skrub dem rene.
- Dup dem tørre og skær dem i både. Halveret og hver halvdel deles i 3-4 stykker, alt efter størrelse.
- Kom kartoffelbådende på en bageplade med bagepapir.
- Hæld olie over og drys med salt og peber. Vend det godt sammen.
- Kom bagepladen i ovnen, bag dem i 45 minutter og vend i kartoflerne et par gange undervejs. Velbekomme!
Del din mad med mig på InstagramBrug @madogkaerlighed eller #madogkærlighed
Mere inspiration til opskriften.
- Dem kan du komme lidt krydderi på kartoflerne inden de kommes i ovnen. Laver du græsk mad så kom oregano og basilikum på. Laver du mad fra mellemøsten kan du krydre kartoflerne med spidskommen og koriander.
- Gem endelig resterne af kartoflerne hvis der er nogle tilbage fra aftensmaden. De kan sagtens lunes og spises dagen efter.
- Du kan også lave komme dem kolde i en salat. Eller skære dem i tern og bruge i en æggekage.
- Du kan også servere de ovnbagte kartofler sammen med en portion fiskenuggets. Sådan en omgang kan man nok godt kalde for en lidt “lettere” fish´n chips.