Home salater Rødbedesalat

Rødbedesalat

by Maria
Rødbedesalat

Rødbedesalat med persille og feta

Her får opskriften på en rødbedesalat vendt i citronsaft, en masse frisk persille og cremet feta. Prikken over i´et i denne salat er de ristede hasselnødder. De giver en virkelig skøn smag til salaten.

Rødbederne her er kogt, ligseom hvis man skal sylte en gang rødbeder. Så kan du lide det, så vil det være oplagt at lave sådan en portion når du nu er i gang.

Det er en del persille som skal vendes med rødbederne men vær ikke bange for det. For det giver simplthen den skønneste smag til de milde rødbeder.

Rødbedesalat

Rødbedesalat

print
portioner: 3-4 personer som tilbehør forberedelse: tilberedning:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

ingredienser

  • 500 g. rå rødbede
  • 2 store håndfulde bredbladet persille
  • 1 tsk flagesalt og lidt peber
  • 2 spsk olie
  • Saften fra 1 citron
  • 100 g. god feta
  • ½ dl. hasselnødder

Sådan gør du:

  • Kom rødbederne i en gryde og dæk dem med vand. Bring gryden i kog og lad rødbederne koge ved middelvarme i 15-20 minutter. Du kan stikke en kniv i en rødbede og når den slipper er de kogt færdigt
  • På en tør varm pande ristes hasselnødderne gyldne. Hold øje med dem, og ryst dem jævnligt rundt så de ikke brænder på - det tager ca. 5 minutter. Køl dem af og så kan du nuldre skallen af før de hakkes
  • Kom gryden med rødbederne under koldt vand og når de er til at røre ved så smuttes skrællen af
  • Fjern enderne og skær rødbederne i grove stykker og kom dem i en skål
  • Hak persillen og kom det i skålen sammen med citronsaft, olie salt og peber. Vend det godt rundt og fordel blandingen på et fad
  • Fetaen smuldres over rødbederne og drys hasselnødderne på toppen. Velbekomme!

Du kan fx servere denne rødbedesalat sammen med disse kyllingbryster med pesto og nogle ovnbagte kartofler til.

Leave a Comment