Sandwich proteinboller.
Her får du opskriften på nogle mættende og gode sandwich proteinboller. De er lavet med få ingredienser, kræver ingen hævetid og er nemme at lave! Så kan du nemt lave sunde sandwichbrød.
Prøv også disse protein squashboller.
Bollerne er et super nemt og sundere alternativ til almindelige hjemmebagte boller. Her er der skruet op for proteinindholdet og nemheden i bagningen af de hjemmebagte boller.
Der findes flere forskellige måder at lave proteinboller på. Det vigtigste er helt sikkert den tørre ingrediens som blandes med æg og hytteost. De to sidstnævnte er begge med et højt proteinindhold.
Sandwich proteinboller
Ingredienser
- 230 g havregryn
- 250 g hytteost
- 4 æg
- 1½ tsk bagepulver
- 1 tsk salt
Fremgangsmåde
- Tænd ovnen på 190 grader (varmluft).
- Blend hytteost og æg sammen. Vend det i en skål sammen med resten af ingredienserne.
- Er massen meget våd så lad det stå og sætte sig lidt, havregrynene suger væsken.
- Med hånden og en ske formes 8 boller, hav en lille skål med vand stående til at dyppe skeen ned i.
- Fordel de 8 boller på en bageplade med bagepapir eller en silikonemåtte.
- Giv bollerne et tryk på toppen med skeen så de er ca. 2 cm. høje. De skal gerne være lidt brede så der er plads til fyld efter bagningen. Bag dem i ovnen i 20 minutter.
- Lad bollerne afkøle af på en bagerist. Velbekomme!
Mere inspiration.
- Du kan bl.a. bruge bollerne til at lave en lækker sandwich med pesto, avocado og syltede rødløg.
- For at få en glutenfri version kan du anvende glutenfri havregryn. Derudover kan noget af mængden også udskiftes med boghvedemel. Det bruger jeg ofte, når jeg gerne vil bage glutenfrit.
- Selve grundopskriften bliver brugt til mange forskellige udgaver af proteinboller. Du kan for eksempel tilsætte hakket chokolade til dejen og lave en portion lækre og sundere chokoladeboller.
- Du kan også se opskriften på disse broccoli boller. De er glutenfri og også meget nemme at lave.
Frys bollerne ned.
Du kan sagtens fryse bollerne ned. Ligesom andet bagværk der skal fryses ned, så vil jeg anbefale at det gøres så snart at de er afkølet efter bagning.
Så er bollerne stadig friske og bløde. De vil opleves ligesådan når de tages ud af fryseren igen.
Du kan tø bollerne op meget hurtigt igen. Hvis du bare lader dem ligge 30 minutters tid på køkkenbordet, så er de klar til at blive smurt til en lækker sandwich.
Sunde sandwichbrød til madpakken.
De her sandwichbrød er geniale til madpakken, lige meget om man er barn eller voksen. Netop fordi at de sagtens kan fryses ned, kan man tage dem ud af fryseren om morgenen eller aftenen forinden, kan de hurtig blive smurt til en sandwich.
Fordi at de er lavet på hytteost, havregryn og æg mætter de en del mere, end hvis de blot var lavet på hvedemel som mange boller og brød er. De her sandwich proteinboller kan altså give energi til kroppen, så den kan holde i mange timer!
8 Responses
Rigtig gode ! Brugte glutenfri havregryn, da jeg ikke tåler det så godt ! Min søn på 11 år har også godkendt . Ville have givet dem 5 stjerner, men kom altså til at trykke forkert og kun give dem 3 stjerner, beklager
Hej Lizette,
Jeg havde helt overset din besked. Men nu får du et svar alligevel 🙂
Tak for dine søde ord. Det er hvad der kan ske at man trykker forkert.
Jeg er bare glad for at I kunne bruge opskriften!
Kh Maria
Super lækre boller… bager dem tit… men findes der en specifik energifordeling på opskriften, så man ka får fornemmelsen af hvor meget man får af det forskellige,? (Har gang i måltidsregistrering)
Hej Louise,
Tak for din kommentar. Det er skønt at du kan lide dem og at opskriften kan bruges 🙂
Jeg har desværre ikke decideret energifordeling på mine opskrifter men på nogle af mine opskrifter, inkl. denne, har jeg beregnet kalorier.
Det står lige over ingredienslisten.
Kh Maria
Dejlig opskrift, nemt og lækkert. Jeg er forvirret over de 171 kalorier. er det pr bolle? Er det Kcal?
Hej Liselotte,
Tak for din søde kommentar. Det er så skønt når opskrifterne kan bruges
Det er pr. bolle.
Kh Maria
Kan man evt. bruge andet end hytteost?
Hej Julie,
Jeg har ikke selv prøvet at lave dem med andet. Men jeg har hørt fra andre at de har haft succes med at skifte hytteosten ud med skyr.
Kh Maria