Home bagværk Protein squashboller

Protein squashboller

by Maria
Protein squashboller

Protein squashboller

Svampede protein squashboller som er let sprøde udenpå.  En nem opskrift på nogle virkelig lækre glutenfri og hævefri boller. Perfekt til frokosten og til madpakken på farten. Kom lidt pålæg eller måske en skive ost i den sundere bolle – det er helt perfekt!

Bagningen bliver ikke nemmere. Da bollerne som sagt ikke kræver hævetid og heller ikke mange ingredienser. Alle kan være med.

Protein squashboller

Protein squashboller

Protein squashboller Svampede protein squashboller som er let sprøde udenpå.  En nem opskrift på nogle virkelig lækre glutenfri og hævefri boller. Perfekt til frokosten og til madpakken på farten. Kom lidt pålæg eller måske en skive ost i den sundere… Boller Protein squashboller European print
portioner: 14 boller forberedelse: tilberedning:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 4.3/5
( 4 voted )

ingredienser

  • 200 g squash, revet
  • 4 æg
  • 250 g havregryn
  • 250 g hytteost
  • 1½ tsk bagepulver
  • 1 tsk salt

Sådan gør du:

  • Tænd ovnen på 190 grader (varmluft)
  • Blend hytteost og æg sammen
  • Riv squashen og pres væsken fra
  • Vend det i en skål sammen med resten af ingredienserne
  • Fugt hænderne med lidt vand (du kan evt. have en lille skål stående) og form bollerne i dine hænder
  • Fordel de 14 boller på en bageplade med bagepapir og bag dem i ovnen i ca. 24 minutter
  • Lad bollerne køle af på en bagerist. Velbekomme!

Du kan lave mange udgaver af proteinboller og med mange variationer. Det vigtigste er helt sikkert den tørre ingrediens som her er havregryn, som blandes med æg og hytteost. De to sidstnævnte er begge med et højt proteinindhold.

For at få en glutenfri version kan du anvende glutenfri havregryn. Derudover kan noget af mængden også udskiftes med boghvedemel. Det bruger jeg ofte når jeg gerne vil bage glutenfrit.

Her må du selv afprøve med mængderne.

Du kan også tilsætte nødder og tørret frugt til dejen. Fx i stedet for chokoladen. Du kan også lave denne udgave af bollerne som sagtens kan serveres på morgenbordet, til brunch eller snup nogle med i madpakken. Hvis du snupper dem med i madpakken kan du lave et par lækre små sandwich med pålæg og grønt i. Prøv at smøre bollerne med Philidelphia, det smager smadder godt.

De opbevares på køl i en bøtte med låg.

4 comments

Sissel 18. april 2020 - 23:52

Kan de fryses?

Reply
Maria 19. april 2020 - 21:44

Hej Sissel,
Ja det kan de sagtens 🙂
Kh Maria

Reply
Maria Thønning Wegener 25. maj 2020 - 21:45

Er det meningen at de skal være lidt klæ indvending?

Reply
Maria 24. juni 2020 - 12:29

Hej Maria,
Ja det kan ikke undgås når der bruges squash, hytteost og stivelsen er havregryn.
Men de burde blive en smule mindre klæ når de er kølet af.
Jeg vil i hvert fald klart anbefale, at man venter med at skære dem over og spise dem indtil de er helt afkølet 🙂
Kh Maria

Reply

Leave a Comment