Home efterårsretter Søde kartoffelfritter

Søde kartoffelfritter

by Maria
Søde kartoffelfritter

Bagte søde kartoffelfritter

Det er SÅ nemt og SÅ godt med sådan en portion søde kartoffelfritter. Når søde kartofler bages i ovnen, får de nærmest en karamelliseret overflade, der gør smagen ekstra lækker. De smager altså helt fantastisk.

Du kan fx lave denne edemamepuré til fritterne. Det er en anderledes dip som også er ret nem at lave.

Du vil helt sikkert ikke fortryde at lave sådan en portion fritter – de kan anbefales!

Søde kartoffelfritter

Søde kartoffelfritter

Bagte søde kartoffelfritter Det er SÅ nemt og SÅ godt med sådan en portion søde kartoffelfritter. Når søde kartofler bages i ovnen, får de nærmest en karamelliseret overflade, der gør smagen ekstra lækker. De smager altså helt fantastisk. Du kan… efterårsretter Søde kartoffelfritter European print
portioner: 2-3 personer som tilbehør forberedelse: tilberedning:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

ingredienser

  • 600 g sød kartoffel
  • 3-4 tsk olie
  • 1½ tsk salt og lidt peber

Sådan gør du:

  • Tænd ovnen på 200 grader
  • Skræl de søde kartofler
  • Skær dem igennem på den lange side og derefter i bjælker i ønsket størrelse
  • Læg dem på en bageplade, bland olie, salt og lidt peber på og fordel de søde kartofler ud på hele pladen
  • Fritterne bages i ca. 25 min. og sørg for at vende i dem et par gange. De tages ud når de er gyldne og sprøde. Velbekomme!

De søde kartofler er super tilbehør til rigtig mange retter. Du kan også prøve at bage dem hele og komme fyld i. Lige som man kan gøre med de almindelige bagte kartofler.

Du kan finde fremgangsmåden på de bagte søde kartofler lige her. I det hele taget er der et hav af muligheder med søde kartofler. de er også gode i vegetariske gryderetter og er en fantastisk smagsgiver.

Fritterne har jeg nogle gange lavet til en god burger, hjemmelavet pizza, falafler, fisk mm. Det er et andetledes indslag til maden end de almindelige kartofler eller klassiske pomfritter.

Du kan også sagtens bage dobbelt portion af de søde kartofler og så gemme dem der ikke spises til dagen efter.

Her kan du så bruge dem i en salat. Fx grove stykker salat, de søde kartofler, noget god feta og tynde skiver rødløg. En nem dressing kunne være lidt dijon sennep, olie og eddike blandet sammen og hældt over salaten. Det er super nemt og så har du tryllet to forskellige slags tilbehør sammen ud fra samme søde kartoffel.

Leave a Comment