Spinatpandekager.
Her får du opskriften på nogle super nemme og virkelig gode spinatpandekager. Du kan bruge dem til at lave spinatpandekager med laks, spinatpandekager med kylling – ja, spinatpandekager med fyld af lige det du har lyst til!
Prøv også denne her opskrift på spinatpandekager med hummus og avocado.
Madpandekagerne er lavet af spinat, mel, æg og mælk. Man kan både bruge frisk spinat eller optøet spinat fra frost.
Spinatpandekager kan bruges til en lækker hverdags aftensmad. Her kan skåle med fyld sættes på bordet, og så kan alle selv få lov til at fylde det i, som de hver især har lyst til. Det kan altså være rigtig hyggeligt!
Spinatpandekager
Ingredients
- 100 g frisk eller frossen optøet spinat
- 3 æg
- 3 dl mælk
- 100 g fuldkornsmel. fx grahamsmel
- 50 g hvedemel
- 1 tsk salt og lidt peber
- Fedtstof til panden, fx rapsolie
Fremgangsmåde
- Alle ingredienserne blendes til en ensartet konsistens.
- Opvarm en middelstor pande og kom lidt fedtstof på.
- Pandekagerne steges på panden, ved middel varme, et par minutter på hver side.
- Når alle pandekagerne er stegt er de klar til fyld. Velbekomme!
Mere inspiration til pandekager med spinat.
- Brug fx en rest kødsovs fra aftensmaden eller andet kød, sammen med forskellig grønt og fyld i madpandekagerne.
- Brug madpandekagerne til at lave en mexicansk omgang aftensmad med guacamole, tomatsalsa, noget krydret kød og salat.
- Pandekagerne kan også bruges til at lave tortilla pizza eller disse quesadillas.
- Du kan selvfølgelig også lave dem vegetariske, fx med hjemmelavede falafler. Prøv også at servere syltede rødløg til. Det smager SÅ skønt.
- Både frisk og optøet spinat fra frost kan bruges. Der skal bare ret meget frisk spinat til, så jeg vil anbefale den frosne udgave.
Spinatpandekager med fyld.
Disse madpandekager er en helt anden oplevelse end de færdiglavede madpandekager, som vi køber i supermarkederne. De er mere bløde og lækre i konsistensen og ikke så seje at tygge i. Det gør dem også velegnet, hvis der er helt små i familien.
Spinatpandekager er helt klart en nem hverdags favorit. Da de er hurtige at bikse sammen og kan fyldes med alverdens sager. Laver du lidt ekstra, så snup en eller to med i madpakken. Fyld dem og pak dem sammen og så er de lige til at tage med på farten.
Måske nogen i familien kan blive lidt overrasket over den vilde grønne farve mens andre bliver mere imponeret. Spinaten dominerer ikke smagen da det ikke smager af super meget.
Hjemme hos os er vi pjattede med pandekager. Pandekager af alle slags! Til morgenmad, frokost, aftensmad eller som dessert. De kan jo laves i alle afskygninger og jeg er VILD med konceptet. Jeg elsker at lave spinatpandekager med laks eller spinatpandekager med kylling.
Nemme spinatpandekager kan fryses.
Madpandekagerne kan også sagtens fryses ned. Når de tages ud af fryseren igen, så skal de bare tø op på køkkenbordet. Det tager ikke lang tid før de er klar til brug.
Når du fryser dine spinatpandekager ned, kan de med fordel rulles sammen. Så fylder de ikke så meget og så er chancen for at de knækker i fryseren ikke så stor.
Pak dem evt. ind i et stykke bagepapir. Laver du flere til fryseren kan de evt. rulles sammen to og to. og kommes i en frysepose.
Det gode ved spinat er også, at de er rigtig gode for vores kroppe. Og lige som Skipperskræk så kan spinaten være med til at gøre os stærkere.
7 Responses
Hvor lyder de lækre! Dem vil jeg lave idag Men er det frossen spinat eller frisk, man skal bruge?
Flot Gitte – der står frisk spinat! Beklager Jeg glæder mig til at prøve dem!
Hej Gitte,
Det var godt, at du fandt ud af det 🙂
Jeg skulle lige til at tjekke op på om jeg manglede at skrive det. Det sker jo at det smutter.
Rigtig god søndag til dig!
Kh Maria
Jeg har lige lavet dem, og nøj hvor smager de godt. Plus så er de mega nemme, at lave
De ser bare gode ud! Hvor længe kan de holde sig i køleskabet tror du? Og må de fryses?
Rigtig god weekend!
Knus Christine
Hej Christine,
De kan sagtens holde sig 2-3 dage i køleskabet.
Jeg er ret sikker på at de kan fryses. Jeg kom forleden dag et par stykker i fryseren, netop for at teste det 🙂
God weekend til dig!
Kh Maria
Kan man bruge frossen spinat når de er tøet op eller bliver resultatet ikke så godt?