Spinatpandekager

by Maria
spinatpandekager

Grønne spinatpandekager.

Her får du opskriften på nogle super nemme og virkelig gode spinatpandekager.

Madpandekagerne er lavet af spinat, mel, æg og mælk. Man kan både bruge frisk spinat eller optøet spinat fra frost.

Spinatpandekager kan bruges til en lækker hverdags aftensmad. Her kan skåle med fyld sættes på bordet og så kan alle selv få lov til at fylde det i som de hver især har lyst til. Det kan altså være rigtig hyggeligt!

Brug fx rest kødsovs fra aftensmaden eller andet kød, sammen med forskellig grønt og fyld i madpandekagerne.

Du kan selvfølgelig også lave dem vegetariske, fx med hjemmelavede falafler. Prøv også at servere syltede rødløg til. Det smager SÅ skønt.

Måske nogen i familien kan blive lidt overrasket over den vilde grønne farve mens andre bliver mere imponeret. Spinaten dominerer ikke smagen da det ikke smager af super meget.

Spinatpandekager

Super grønne og lækre madpandekager med spinat.
Forberedelses tid: 10 minutter
Samlet tid: 25 minutter
8 stykker
Frysegnet: Ja
Holdbarhed: 2-3 dage

Ingredienser

  • 100 g frisk eller frossen optøet spinat
  • 3 æg
  • 3 dl mælk
  • 100 g fuldkornsmel. fx grahamsmel
  • 50 g hvedemel
  • 1 tsk salt og lidt peber
  • Fedtstof til panden, fx rapsolie

Fremgangsmåde
 

  • Alle ingredienserne blendes til en ensartet konsistens.
  • Opvarm en middelstor pande og kom lidt fedtstof på.
  • Pandekagerne steges på panden, ved middel varme, et par minutter på hver side.
    Når alle pandekagerne er stegt er de klar til fyld. Velbekomme!
Udskriv
Del din mad med mig på InstagramBrug @madogkaerlighed eller #madogkærlighed
Mere inspiration til opskriften.
  • Brug madpandekagerne til at en mexicansk omgang aftensmad med guacamole, tomatsalsa, noget krydret kød og salat.
  • Pandekagerne kan også bruges til at lave tortilla pizza eller disse quesadillas.
  • De kan sagtens holde dig nogle dage i køleskabet.
Frys pandekagerne ned.

Madpandekagerne kan også sagtens fryses ned. Når de tages ud af fryseren igen, så skal de bare tø op på køkkenbordet. Det tager ikke lang tid før de er klar til brug.

Når du fryser dine spinatpandekager ned, kan de med fordel rulles sammen. Så fylder de ikke så meget og så er chancen for at de knækker i fryseren ikke så stor. Pak dem evt. ind i et stykke bagepapir. Laver du flere til fryseren kan de evt. rulles sammen to og to. og kommes i en frysepose.

spinatpandekager

Disse madpandekager er en helt anden oplevelse end de færdiglavede madpandekager, som vi køber i supermarkederne. De er mere bløde og lækre i konsistensen og ikke så seje at tygge i. Det gør dem også velegnet, hvis der er helt små i familien.

Spinatpandekager er helt klart en nem hverdags favorit. Da de er hurtige at bikse sammen og kan fyldes med alverdens sager. Laver du lidt ekstra, så snup en eller to med i madpakken. Fyld dem og pak dem sammen og så er de lige til at tage med på farten.

Hjemme hos os er vi pjattede med pandekager. Pandekager af alle slags! Til morgenmad, frokost, aftensmad eller som dessert. De kan jo laves i alle afskygninger og jeg er VILD med konceptet.

7 comments

Gitte 18. februar 2018 - 15:52

Hvor lyder de lækre! Dem vil jeg lave idag Men er det frossen spinat eller frisk, man skal bruge?

Reply
Gitte 18. februar 2018 - 15:58

Flot Gitte – der står frisk spinat! Beklager Jeg glæder mig til at prøve dem!

Reply
Maria 18. februar 2018 - 16:13

Hej Gitte,

Det var godt, at du fandt ud af det 🙂
Jeg skulle lige til at tjekke op på om jeg manglede at skrive det. Det sker jo at det smutter.
Rigtig god søndag til dig!

Kh Maria

Reply
Emilia 21. november 2020 - 12:05

Jeg har lige lavet dem, og nøj hvor smager de godt. Plus så er de mega nemme, at lave

Reply
Christine 24. februar 2018 - 18:31

De ser bare gode ud! Hvor længe kan de holde sig i køleskabet tror du? Og må de fryses?
Rigtig god weekend!
Knus Christine

Reply
Maria 24. februar 2018 - 21:34

Hej Christine,

De kan sagtens holde sig 2-3 dage i køleskabet.
Jeg er ret sikker på at de kan fryses. Jeg kom forleden dag et par stykker i fryseren, netop for at teste det 🙂

God weekend til dig!
Kh Maria

Reply
Sandie 24. november 2019 - 19:57

Kan man bruge frossen spinat når de er tøet op eller bliver resultatet ikke så godt?

Reply

Leave a Comment

Opskrift Vurdering