Tigerrejer med hvidløg

by Maria
Tigerrejer med hvidløg

Tigerrejer med hvidløg.

Lækre marinerede tigerrejer med hvidløg og persille. Super nemme at lave og de smager fantastisk!

Mangler du inspiration til en anden lækker appetizer eller forret? Så prøv de her bruschetta med frisk tomat og basilikum.

Tigerrejerne er perfekte som en del af en forret eller på et lækkert tapasbord. De kan også bruge i en salat.

Tigerrejer med hvidløg

Lækre store marinerede tigerrejer med persille og hvidløg.
Forberedelses tid: 2 timer
Samlet tid: 2 timer 10 minutter
4 portioner
Frysegnet: Nej
Holdbarhed: 2-3 dage

Ingredienser

  • 300 g tigerrejer
  • 4 fed hvidløg
  • 2 spsk hakket persille
  • ½ dl olie
  • 1 tsk salt og kværnet peber

Fremgangsmåde
 

  • Er der hale på rejerne så tag dem forsigtigt af.
  • Pil og hak hvidløg fint.
  • Bland olie, persille, hvidløg, salto peber og rejer sammen i en skål.
    Kom gerne skålen på køl i et par timer så smagen kan trænge ind i rejerne.
  • På en varm pande steges rejerne af. De ændre farve fra grå til lyserøde.
    Det tager ca. 5-6 minutter før de er gennemstegte og klar til servering.
Udskriv
Del din mad med mig på InstagramBrug @madogkaerlighed eller #madogkærlighed
Hvad kan man spise til tigerrejer?

Tigerrejer kan servers som et indslag på et tapasbord med andre små retter. Her kan man komme dem i en skål. Så kan alle ved bordet bare kan tage nogle stykker og dyppe dem i en god dressing. På et tapasbord er det også lækkert at servere et godt brød. Prøv eksempelvis et smagfuldt koldhævet focacciabrød.

Til en nemmere og lækker forret er tigerrejerne også ideelle. De kan servers med en dip eller dressing, lidt salat og noget lækkert brød til. Rejerne er skønne at bruge på den måde, da de kan forberedes, serveres kolde og ligge klar til når forretterne skal anrettes.

Tigerrejerne kan også indgå i pastaretter. Fx denne pastaret med tigerrejer.

Hvordan spiser man tigerrejer?

Lige meget hvilke rejer man spiser, så er det særligt vigtig at fjerne én ting: rejens tarm. Det er ikke så lækkert, hvis man har gjort meget ud af maden, og der så dukker en mørk tarm op på rejen. Den skal fjernes!

Tarmen er ret tydelig at se på ydersiden af rejen, og den er heldigvis nem at fjerne. Du kan fjerne den ved at bruge fingrene en gaffel eller en lille urtekniv. Den hives bare stille og rolig af.

Når den er fjernet, kan du tilberede rejerne. Tarmen kan også sagtens fjernes efterfølgende, men det er både lækrest og nemmest at gøre det inden tilberedningen.

Mere inspiration til opskriften.
  • Nogle gange vil der sidde en mørk streng på ydersiden af tigerrejen. Det er en tarm og den skal ligesom halestykket pilles af inden den marineres og tilberedes på panden.
  • Rejerne kan både serveres olde og varme.
  • Rejerne kan også sagtens grilles om sommeren. Man kan fx komme dem på spyd så de er nemmere at håndtere på grillen.
  • Du kan også bruge andre rejer end tigerrejer til at lave denne opskrift. Man kan bruge andre kæmperejer, som de hedder. Det kan være kinarejer eller vannameireje, som de kan blive kaldt.

Leave a Comment

Opskrift Vurdering