Tunsalat med rødløg.
Her får du opskriften på en sund tunsalat rørt med græsk yoghurt. Hjemmelavet tunsalat med rødløg smager skønt!
Foruden tun er der vendt finthakket rødløg, dild og maj i. Dressingen er sødet med lidt tomatketchup, som giver en god smag til tunsalaten.
Prøv også en skøn lakserilette som man kan servere på små rugbrødschips.
Den græske yoghurt kan godt give en let syrlig smag. Man kan sagtens udskifte det med mayonnaise og få en lidt mere fed og cremet tunsalat. Hvis jeg for eksempel skal servere den til en højtid, så skrifter jeg altid den græske yoghurt ud.
Server på et stykke rugbrød eller måske du skal prøve noget lidt anderledes og lave spinat vafler til. Det smager nemlig også virkelig godt.
Tunsalat
Ingredienser
- 2 dåser tun
- 70 g majskerner
- ½ rødløg
- 1 spsk hakket frisk dild
- 175 g græsk yoghurt
- ½ tsk Dijon sennep
- ½ tsk salt og lidt peber
- 2 tsk ketchup
- Lidt citronsaft
Fremgangsmåde
- Hak løget fint og dræn væsken fra tunen.
- Bland græsk yoghurt, dijon, ketchup, dild, salt og peber sammen.
- Kom resten af ingredienserne i skålen, bland det godt sammen og smag til med lidt citronsaft.
- Hvis du synes den mangler lidt sødme, kan der tilføjes en ekstra lille klat ketchup. Velbekomme!
Mere inspiration til opskriften.
- Tinsalaten kan sagtens laves dagens i forvejen. Der vil nok trænge lidt væske ud af dressingen men det skal du bare røre sammen og så er den lige til at server.
- Skal tunsalaten serveres til frokostbordet kan du fx anrette det i en skål med lidt frisk dild og lidt have tomater på toppen. Det betyder så meget at det ser indbydende ud.
- Prøv også at tilsætte et par spiseskefulde hakkede kapers. Kapers er lidt noget der deler vandende, men det kan varmt anbefales at prøve. Kapers giver en let syrlig smag til den sødme som er i dressingen og majskernerne. det smager super godt!
En sund tunsalat med majs.
Der er ingen tvivl om at der selvfølgelig er forskel i smag, alt efter om du vælger mayonnaise eller græsk yoghurt i din tunsalat. Men når der skal have en sundere udgave, med lidt mindre fedt så er denne opskrift rigtig god!
Når du gerne vil gøre lidt ekstra ud af det for eksempel til højtiderne eller frokosten i weekenden, så kan du sagtens udskifte græsk yoghurt med mayonnaise og cremefraiche.
Jeg synes det er lækkert at bruge halv mayonnaise og halv cremefraiche til dressingen. Så bliver den ikke alt for fed med ren mayo men får en rund og cremet konsistens når den er blandet op med cremefraiche.
Men du kan prøve dig frem og finde ud af, hvad du synes er mest lækkert!