Grønkålssalat med halloumi.
Her får du opskriften på en virkelig lækker og smagfuld grønkålssalat med halloumi.
Grønkål er fantastisk at bruge i salater. Den er sprød med et skønt bid og kan varieres på mange forskellige måder.
Jeg elsker virkelig grønkålssalater, og denne her grønkålssalat med avocado og parmaskinke kan også anbefales!
Skal din salat med halloumi servers som en del af et måltid, er den beregnet til 4 portioner/personer. Men skal den spises som en måltidssalat så er der nok til 2 personer. Server så evt. lidt brød til.
Det kan være det her koldhævet foccacia, eller blot et flute du køber.
Grønkålssalat med halloumi
Ingredienser
- 70 g grønkål
- 2 gulerødder
- 1 æble
- 150 g halloumi
- 1 spsk olivenolie
- ½ lime, saften derfra
- ⅓ tsk spidskommen
- 1 knsp tørrede chiliflager
- 1 knsp salt og lidt kværnet peber
- 25 g mandler
Fremgangsmåde
- Fjern kålen fra den midterste stilk, den skal ikke spises.Skyl kålen godt, dup den tør og hak i mindre stykker.
- Kålen kommes i en skål sammen med olivenolie og limesaft.Klem kålen mellem hænderne så olie og lime arbejdes ind i og giver kålen mere smag.
- Skær æblet i tern.Skræl gulerødderne og lav gulerodsstrimler med skrælleren.Kom begge dele i skålen og vend det sammen med chiliflager, spidskommen, salt og peber.
- Anret salaten på et fad.
- På en tør pande ristes mandlerne af i et par minutter.Tag dem af panden, hak dem groft og drys på salaten.
- Skær halloumi osten i skiver.Steg den på den varme pande i lidt olie i 2-3 minutter på hver side.Fordel osten på toppen af salaten. Velbekomme
Mere inspiration til opskriften.
- Kan du ikke lide halloumi så kan man sagtens udskifte med andet ost. Fx lidt god feta brækket i mindre stykker og fordelt på toppen.
- Man kan også lave salaten til en mere mættende måltidssalat ved fx at tilføje perlespelt, perlebyg, linser eller kikærter i salaten. Det gør salaten tungere og fyldigere.
- Når man laver salat med grønkål kan man med fordel “klemme” dressingen i kålen i stedet for blot at hælde den ud over. Det gør at dressingen trænger mere ind i dem lidt seje kål. Så bliver den fyldt med mere smag og kålen bliver lidt nemmere at tygge i.
Flere opskrifter med halloumi.
Jeg er efterhånden blevet glad for at bruge halloumi i min mad, og derfor kan du også finde flere forskellige opskrifter på siden med netop halloumi.
Mine opskrifter med halloumi kan du finde direkte link til her, hvis du klikker på opskriftens navn:
Hvad er halloumi?
Halloumi er en ost, der er fast i konsistensen, og den bliver også omtalt som “grillosten”, da den med fordel kan smides på grillen. Det sjove ved halloumi er, at den bliver lavet af en blanding af ko-, gede- og fåreost.
Den bliver omtalt som en umodent ost, men hvor der er en salt smag. Det finder man ikke i så mange oste, og den bliver da også kaldt for ostens bacon grundet saltindholdet.
Når man laver en salat med stegt halloumi får man en ost, der har et højt proteinindhold, og derfor mætter den mere end andre oste.
Salat med stegt halloumi.
Halloumi i salater er virkelig lækkert. Osten har bid og er lidt sej i konsistensen, efter den bliver stegt på panden eksempelvis. I opskriften som du finder her er halloumi osten stegt på panden.
Halloumi kan bruges i stedet for andet ost, kød eller fisk som man ellers ville vende i salater. Den giver noget fylde og mæthed til salaterne.
Det kan også anbefales at tilberede osten på grillen. Giv den et par minutter på hver side og så kan den kommes på salaten på samme måde som når den tilberedes på panden.