Æg med squash.
Her finder du opskriften på en lækker og simpel omgang æg med squash. Du kan sagtens spise røræg med squash både til morgenmad og frokost. Ja i realiteten også til aftensmad.
Er du vild med æg til morgenmad? Prøv denne lækre omelet med champignon og hytteost.
Det er ofte bare lækkert at starte dagen med æg, da det mætter ret godt – og særligt sammen med grøntsager, såsom squash.
Æg med squash
Ingredienser
- 4 æg
- 1 tsk salt og lidt peber
- 1 rødløg
- 200 g squash
- 1½ tsk Dijon sennep
- 30 g revet parmesan
- Olie til stegning
- Evt. krydderurter til toppen
Fremgangsmåde
- Bland æg, parmesan, dijon, salt og lidt peber sammen i en skål.
- Skær squash i tern og rødløg i strimler.
- Opvarm en pande med lidt olie.
- Steg løg og squash i ca. 5 minutter.
- Når squashen har taget lidt farve, kommes æggemassen på panden.Det vendes sammen og steges i et par minutter.
- Anret det på to tallerkener, top med lidt friske krydderurter og lidt ekstra parmesan. Velbekomme!
Mere inspiration til opskriften.
- Det er en sund og nærrende portion mad, som smager dejligt og har en mild smag. Du kan altid tilføje lidt ekstra krydderier til retten, hvis du gerne vil have lidt andet smag.
- Retten her mætter rigtig godt. Er du meget sulten, så kan du nok godt spise den alene men retten kan også sagtens deles i to. Server evt. et par skiver ristet rugbrød til, det smager altså rigtig skønt!
- Parmesanen kan du sagtens skifte ud med en anden god fast ost som kan rives ned i æggeblandingen.
- Du kan finde mere inspiration bl.a. i morgenmad eller frokost kategorien.
Røræg med squash.
Mange kender til røræg eller scrambled eggs. Det er sådan noget man ofte laver til en lækker omgang brunch eller weekend morgenmad når der er lidt ekstra tid.
Men faktisk er det også skønt at lave noget med æg i hverdagen. Det giver en god start på dagen. Æg er dejlig mættende og ligger godt i maven. Her er æg og squash et god bud. Det er i og for sig en enkel ret, og nogle gange skal det også bare være enkelt. Især hvis du gerne vil spise denne her ret til morgenmad i hverdagen.
Sørg for ikke at give æggene alt for ang tid når de vendes sammen med squash og rødløg. Hvis man giver røræg for lang tid så kan det godt blive en smule tørt. Men det er forskelligt hvordan man foretækker sine røræg. Nogen vil gerne have dem mere våde og tilberedt kortere tid end andre.
Lige meget hvad så er æg med squash en skøn og nem morgenmad, både til hverdag og weekend!
Hvis du også elsker æg til morgenmad lige som mig, så kan du tjekke min kategori med æg til morgenmad.