Lun leverpostej med bacon og champignon

Lun leverpostej med bacon og champignon.

Lun leverpostej med bacon og champignon, en klassisker som alle, både og børn og voksene kan lide.

Det lyder ikke af noget særligt, men en lækker rugbrød eller franskbrødsmad med lun leverpostej.

Til det lune frokostbord kan du også servere frikadeller med stuvet hvidkål.

Denne her version er med sprød bacon og stegte champignon. Det smager super lækkert sammen med den lune leverpostej.

Lun leverpostej med bacon og champignon

Traditionel lun leverpostej med stegte svampe og sprød bacon.
Forberedelses tid: 15 minutter
Samlet tid: 45 minutter
6 personer
Frysegnet: Ja
Holdbarhed: 2-3 dage

Ingredienser

  • 1 leverpostej, ca. 500 g
  • 500 g champignon
  • 2 spsk olie
  • 200 g bacon i skiver
  • 1 tsk salt og lidt peber

Fremgangsmåde

  • Opvarm ovnen til 180 grader.
  • Del champignonerne i kvarte og kom dem på en varm pande med olie.
  • Krydr med salt og peber og steg dem ca. 7 minutter.
  • Læg bacon ud på en bageplade med bagepapir.
  • Kom pladen i ovnen i 10 minutter.
  • Vend leverpostejen på hovedet i et ovnfast fad så bunden ligger øverst.
  • Fjern emballagen.
  • Lun leverpostejen i 10 minutter i ovnen.
  • Fadet fyldes med champignoner og bacon skiver. Pynt evt. med lidt frisk timian.
  • Server den lune leverpostej med rødbeder, agurkesalat og rugbrød. Velbekomme!
Udskriv
Del din mad med mig på InstagramBrug @madogkaerlighed eller #madogkærlighed

 

Mere inspiration til opskriften.
  • Holdbarheden på en lun leverpostej er ikke så lang, som hvis leverpostejen blot var kold. Dog kan denne her holde sig i en 2-3 dage, og man kan også sagtens lune leverpostejen op igen, hvis man ikke får spist det hele med det samme.
  • I opskriften putter jeg bacon ind på en bageplade, da det er ret nemt. Dog kan man også stege bacon på panden, hvis man hellere foretrækker det. Man skal jo også stege champignon på panden, så man kan evt. bruge den samme pande.
  • Find mere inspiration til et lækker julefrokostbord her.
Hjemmelavet lun leverpostej.

Så her får du en helt traditionel opskrift på lun leverpostej med bacon og champignon. Den kan bruges til hverdage, weekender og til de mange frokostborde til både jul og påske, hvor retten altid er et fast indslag.

Den lune leverpostej med bacon og champignon skal allerhelst laves på samme dag, som den skal serveres.

Jeg serverer som sagt bacon og champignon til min lune leverpostej, men man kan også servere den med syltede rødbeder. Dem kan du lave selv, og jeg har en opskrift på syltede rødbeder lige her.

I forhold til hvilken leverpostej man skal bruges, så plejer jeg gerne at købe en af ordentlig kvalitet. Man kan også vælge at købe en fra slagteren, da de altid er af god kvalitet. Ellers kan man også sagtens købe en god en fra supermarkedet.

Har du spørgsmål eller har du prøvet denne opskrift? Fortæl mig hvordan det gik!

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Du vil måske også kigge på..