Madplan uge 43.
Annonce for Lidl danmark. Så er madplanen til uge 43 klar til jer. I denne uge er det i samarbejde med Lidl. Madplanen er sammensat med nogle af deres gode tilbud fra denne uges tilbudsavis og Lidls sortiment.
Jeg laver altid madplaner med almindelige råvarer som kan findes i det lokale supermarked. Jeg har forsøgt at lave en familievenlig og lækker madplan. Synes du at hele madplanen lyder god? Så har jeg lavet en komplet indkøbsliste, som du finder under madplanen.
Man kan jo altid bytte rundt i dagene som man vil. Jeg prøver at tage højde for at man fx ikke spiser det samme to dage i træk, selvom der er rester. At fredag er en nem maddag og at alt det indkøbte bruges op i de forskellige retter.
Mængderne i indkøbslisten passer til en familie på 2 vokse og 2 børn.
Madplan for uge 43.
Mandag: Minestronesuppe
Tirsdag: Quesadilla med kylling, tomatsalsa og guacamole
Onsdag: Boller i karry med ris og dampet broccoli
Torsdag: Sandwich med tun og gnavegrønt (opskriften kan findes på Instagram)
Fredag: Boller i karry a la ristaffel
Lørdag: Nudelsalat med gris og peanutdressing.
Søndag: “Alt godt fra køleskabet”. Vi spiser de rester som der er og gør klar til en ny uge!
Lidt info til måltiderne.
Onsdag skal der laves boller i karry. Lav dobbeltportion så der er til fredag. I dag serveres der et dampet broccolihoved til. Det kan også bages i ovnen. Se det her!
Torsdag er der hjemmelavet sandwich med spicy tun. Opskriften kan I se på min Instagram profil.
Fredag den står på rester fra den store portion boller i karry der blevet lavet forleden dag. I dag som en slags ris taffel. Det betyder at man topper resten med forskelllige sager. Find hvad I har derhjemme. Her kan vi bruge toppings såsom: kokosmel, rosiner, bananstykker, æbletern, peanuts, ananas i tern, friske krydderurter.
Indkøbsliste
Frugt/grønt
- 6 fed hvidløg
- 3 løg
- 1 rødløg
- 1 broccoli
- 2 avocadoer
- 500 g tomater
- 1 citron
- 1 kg gulerødder
- 2 agurker
- 1 bundt forårsløg
- 1 hoved spidskål
- 2 peberfrugter
- 1 bundt bladselleri
- 1 squash
Køl
- 2 æg
- 1 liter mælk
- 1/2 l fløde
- 1 bøtte pesto
- 200 g cheddar
- Cremefraiche
Kød/fisk
- 300 g koteletter
- 2 pakker øko hakket grisekød a 400 g. pr. styk.
- 300 g kyllingbryst
- 150 g bacontern
Kolonial/tørvarer
- 1 kg ris
- 1 pakke nudler
- 1 pakke suppehorn
- 1 pakke med 4 grov cafe sandwichbrød fra Kohberg
- 1 pakke madpandekager
- 1 dåse tun
- 2 dåser hakkede tomater
Det du (måske) har i køkkenet
- Olie
- Salt og peber
- Sukker
- Karry
- Hvedemel
- Shirascha chilisauce
- Spidskommen
- Paprika
- Tørret timian
- Tørret basilikum
- Chilipulver
- Hvid balsamico
- Frisk basilikum
- Peanutbutter
- Soya
- Honning
- Peanuts
- 1 grøntsagsbouillonterning
2 Responses
Synes der mangler en prisliste på hvert måltid og indkøbsseddel til slut.
Er der ligesom en (rød tråd at følge) med hensyn til at undgå madspild – hvor man feks. bruger æbler, citroner osv. I flere retter/måltider ?
Hej Majbritt,
Tak for dine input 🙂
Det lyder også som en super god og brugbar idé. Især hvis man ikke vil lave alle retterne i madplanen.
Men den komplette indkøbsliste til hele ugen er lavet som hjælp, hvis man ønsker at følge hele madplanen.
Man kan altid klikke ind på den enkelte opskrift og så ligger alle ingredienserne i opskriften.
Jeg tænker altid i at bruge ingredienserne op. Det tager jeg, så vidt det er muligt, højde for i mine madplaner.
Og rester bliver også genbrugt i nye retter.
Det kan også ses i tidligere madplaner.
For eksempel er der i denne uge 1 kilo gulerødder på indkøbslisten.
Her bruges nogle af dem i nudelsalaten, nogle i minestronesuppen og resten til gnavegrønt den dag der er tunsandwich på madplanen.
Jeg håber at mit svar kan bruges 🙂
Kh Maria