Rabarberkage

Rabarberkage med marcipan.

Her får du opskriften på en super lækker svampet rabarberkage med marcipan. De syrlige rabarber kombineret med den søde lækre smag fra marcipan er med til at gøre kagen til verdens bedste rabarberkage.

Intet mindre! Den er virkelig virkelig god. Server den gerne lun med en klat kold cremefraiche til.

Prøv også denne mazarinkage med rabarberskum og friske bær!

Er du på udkig efter en kage, som ikke kræver de helt store færdigheder i køkkenet? Men gerne må imponere gæsterne, så er denne rabarberkage altså helt perfekt til lejligheden. Her kan alle være med!

Det er simpelthen en af de nemmeste lækre kager jeg nogensinde har lavet. Og hvem siger at du behøves, at have en anledning eller gæster for at bage kagen?

Rabarberkage

En lækker kage med friske rabarber og marcipan
Forberedelses tid: 20 minutter
Samlet tid: 1 time 10 minutter
8 stykker
Frysegnet: Ja
Holdbarhed: 2-3 dage

Ingredienser

  • 200 g blødt smør
  • 200 g sukker
  • 150 g hvedemel
  • 3 æg
  • 120 g marcipan, revet
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1 tsk bagepulver
  • 200 g rabarber
  • 4 spsk sukker

Fremgangsmåde

  • Ovnen tændes på 170 grader (varmluft).
  • Skær rabarberne i ½ cm. tykke stykker og bland stykkerne med sukker.
    Bruger du optøede rabarber hældes vandet fra.
  • Det bløde smør, sukker og marcipan røres godt sammen, så massen bliver lys og fast.
  • Æggene tilsættes et af gangen og røres i smørret.
  • Derefter blandes mel, bagepulver og vaniljesukker i.
  • Det hele kommes i en stor bageform på ca. 26-28 cm. i diameter beklædt med bagepapir.
  • Kom rabarberstykkerne ovenpå.
  • Kagen bages i ca. 50 minutter. Du kan altid tage et træspyd og prikke i dejen.
    Når dejen ikke sidder ved er kagen færdigbagt.
  • Kagen afkøles en smule så den sætter sig, før den kan skæres ud og serveres. Velbekomme!
Udskriv
Del din mad med mig på InstagramBrug @madogkaerlighed eller #madogkærlighed
Mere inspiration til opskriften.
    • Du kan evt. pynte toppen med et par håndfulde mandelflager inden kagen kommes i ovnen.
    • Prøv også at bruge bær i kagen i stedet for rabarber. For eksempel brombær, hindbær eller en blanding af bær.
    • Bruger du rabarber eller bær fra frost, så er det vigtigt, at du kommer dem på kagen, når de er optøet, så du kan hælde væsken fra inden. På den måde bliver kagen ikke for vandet.
    • Server kagen med kold cremefraiche eller pisket fløde. En kold kugle vaniljeis er også virkelig lækkert til.
    • Denne svampet rabarberkage med marcipan kan sagtens holde sig lækker og frisk i flere dage.

 

 

Rabarberkage med marcipan.

Rabarber og marcipan er et fantastisk makkerpar i kager. De syrlige rabarber med den søde marcipan er så lækkert. Der sker bare noget, når der kommer marcipan i bagværk. Ikke nok med at det smager fantastisk, så bliver kager med marcipan på en måde meget mere svampet end de kager, hvor der ikke er marcipan i.

Til denne kage skal der ikke bruges så mange forskellige ingredienser. Marcipan kan holde sig længe, så det kan man sagtens have i køkkenskuffen. Rabarber kan man have i fryseren og så har man altså nemt råvarerne til verdens bedste rabarberkage!

Elsker du kager med marcipan? Så skal du prøve denne klassiske mazarinkage. Den er nem at lave med få ingredienser og her spiller marcipanen en stor rolle. Du kan her finde flere opskrifter på kager eller søde sager.

 

Rabarber.

Rabarber er en fantastisk råvare. Ofte bruges de fine røde stængler i det søde køkken. For eksempel til en skøn rabarbertrifli, en portion rabarbergrød, en lækker rabarberkompot eller en god raberberkage med marcipan, som her!

Men rabarber kan også sagtens bruges i det salte køkken. Det kan bl.a. være kylling i fad med rabarberstykker og fløde. Den fede fløde med de syrlige rabarber er en skøn kombi.

I maj måned kommer nogle af de første rabarber. Er du så heldig at de findes i din have så ved du sikkert også, at de kommer flere gange og der kommer mange af dem.

Hvis du gerne vil have glæde af rabarber i længere tid så frys dem endelig ned. Skær dem i ca. ½ cm. tykke stykker, kom i en frysepose og så fryses de ned rå. Så har du dem liggende til når du skulle få lyst til at lave noget med rabarber – udenfor sæsonen.

9 Responses

  1. Hej Maria 🙂 din blog er super lækker og det er altid spændende at se hvad du finder på 🙂 jeg havde lige et spørgsmål til kagen – hvis man bruger frosne rabarber skal de så være optøet før de kommer på kagen?

    1. Det er simpelthen den lækreste kage! Tusind takfor opskriften
      Og nu vil jeg bage den igen, men jeg har i mellemtiden fået en dampovn (og endnu ikke fået leveret den alm ovn!) så mit spørgsmål som nybegynder med dampovn: hvordan bager jeg denne kage? Grader? Tid?

      1. Hej Eva,
        Beklager at du først modtager mit svar nu.
        Tak for sin søde hilsen. Jeg er virkelig glad for, at den falder i din smag 🙂
        Nu ved jeg jo ikke hvilken dampovn du har. Men burde den ikke fungere som en almindelig ovn også? Altså sådan så du bare undlader dampen? For så vil jeg råde dig til at indstille ovnen på det samme, som du tidligere har gjort.
        Og tillykke med ny ovn, det lyder da lækkert 🙂
        Kh. Maria

  2. En rigtig god Rabarberkage, bagte den i søndags og spiste det sidste lille stykke i dag, torsdag. Stadig rigtig god 🙂

  3. Tak for svar. Glæder mig til at bage tærten, den ser virkelig lækker ud og tak for at må følge dig på insta – dejligt med inspiration og gode input til dagligdagen ☺️

  4. Man kan vel også sagtens bruge friske rababer ? Skal man så gøre noget anderledes ?
    Vh. Mette

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Du vil måske også kigge på..