Home Fjerkræ Tarteletter med høns i asparges

Tarteletter med høns i asparges

by Maria
Tarteletter med høns i asparges

Tarteletter med høns i asparges.

Her får du opskriften på klassiske tarteletter med høns i asparges. Ofte bliver den slags tarteletfyld lavet på en hel høne der er kogt, afkølet og derefter pillet. Kogevandet bruges til at lave den den opbagte lyse sovs med aspargessnitter i.

Denne udgave er nemmere og hurtigere. Her er brugt kyllingebryst som er kogt. Du kan sagtens bruge en hel høne/kylling men nogle gange er det bare skønt når madlavningen er lidt nemmere og hurtigere.

Sovsen er smagt til med kogevandet fra kyllingen og lidt af aspargesvandet. Ligesom man gør med den hele høne. Det giver sovsen en virkelig skøn smag.

Husk at købe tarteletter til og evt. lidt frisk kruspersille til at drysse på toppen.

Tarteletter med høns i asparges

Tarteletter med høns i asparges

Tarteletter med høns i asparges. Her får du opskriften på klassiske tarteletter med høns i asparges. Ofte bliver den slags tarteletfyld lavet på en hel høne der er kogt, afkølet og derefter pillet. Kogevandet bruges til at lave den den… Fjerkræ Tarteletter med høns i asparges European print
portioner: 20 tarteletter forberedelse: tilberedning:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 2 voted )

ingredienser

  • 800 g kyllingbryst
  • 1 bouillonterning
  • Vand
  • 50 g smør
  • 5 spsk mel
  • 5 dl mælk
  • 4 dl kogevand
  • 1 dl aspargesvand
  • 1 dåse aspargessnitter, drænet
  • 1 tsk salt og lidt peber

Sådan gør du:

  • Kom kyllingen i en gryde, sammen med bouillonterningen og dæk det med vand
  • Lad kyllingen koge ved middelvarme under låg i 20 minutter
  • Imens smeltes smørret i en anden gryde og melet kommes i, pisk det godt sammen og tilsæt så mælken lidt efter lidt, så der ikke kommer klumper i sovsen
  • Når kyllingen er kogt tages kødet op af vandet, kommes på en tallerken og afkøles en smule
  • Kom ligeledes aspargesvandet, kogevandet fra kyllingen, salt og peber i sovsen
  • Pluk kyllingkødet fra hinanden og vend både kød og aspargessnitter i sovsen
  • Opvarm ovnen og lun tarteletterne deri og smag sovsen til
  • Anret sovsen i tarteletterne og drys friskhakket persille på toppen. Velbekomme!

Tarteletter forbinder jeg med en klassisk frokost. Ofte serveret til årets påske- eller julefrokost.

Det er lidt det samme med fx denne krabbesalat. Og en skaldyrssalat. Det er i hvert fald ofte den slags som kommes på frokostbordet når min familie samles til de årlige traditionelle frokoster i højtiderne.

Du kan finde mange flere frokostretter lige her.

Leave a Comment