Home Fjerkræ Tarteletter med høns i asparges

Tarteletter med høns i asparges

by Maria
arteletter med høns i asparges

Tarteletter med høns i asparges

Her får du opskriften på klassiske tarteletter med høns i asparges. Ofte bliver den slags tarteletter lavet på en hel høne der er kogt, afkølet, derefter pillet og så på den opbagte lyse sovs med aspargessnitter i.

Denne udgave er nemmere og hurtigere. Her er brugt kyllingbryst. Du kan sagtens bruge en hel høne/kylling men nogle gange er det bare skønt når madlavningen er lidt nemmere og hurtigere.

Sovsen er smagt til med kogevandet fra kyllingen og lidt af aspargesvandet. Det giver sovsen en virkelig skøn smag.

Husk at købe tarteletter til og evt. lift frisk kruspersille til at drysse på toppen.

arteletter med høns i asparges

Tarteletter med høns i asparges

Tarteletter med høns i asparges Her får du opskriften på klassiske tarteletter med høns i asparges. Ofte bliver den slags tarteletter lavet på en hel høne der er kogt, afkølet, derefter pillet og så på den opbagte lyse sovs med… Fjerkræ Tarteletter med høns i asparges European print
portioner: 20 tarteletter forberedelse: tilberedning:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 2 voted )

ingredienser

  • 800 g kyllingbryst
  • 1 bouillonterning
  • Vand
  • 50 g smør
  • 5 spsk mel
  • 5 dl mælk
  • 4 dl kogevand
  • 1 dl aspargesvand
  • 1 dåse aspargessnitter, drænet
  • 1 tsk salt og lidt peber

Sådan gør du:

  • Kom kyllingen i en gryde, sammen med bouillonterningen og dæk det med vand
  • Lad kyllingen koge ved middelvarme under låg i 20 minutter
  • Imens smeltes smørret i en anden gryde og melet kommes i, pisk det godt sammen og tilsæt så mælken lidt efter lidt, så der ikke kommer klumper i sovsen
  • Når kyllingen er kogt tages kødet op af vandet, kommes på en tallerken og afkøles en smule
  • Kom ligeledes aspargesvandet, kogevandet fra kyllingen, salt og peber i sovsen
  • Pluk kyllingkødet fra hinanden og vend både kød og aspargessnitter i sovsen
  • Opvarm ovnen og lun tarteletterne deri og smag sovsen til
  • Anret sovsen i tarteletterne og drys friskhakket persille på toppen. Velbekomme!

arteletter med høns i asparges

Tarteletter forbinder jeg med en klassisk frokost. Ofte serveret til årets påske- eller julefrokost. Det er lidt det samme med fx denne krabbesalat. Og en skaldyrssalat. Det er i hvert fald ofte den slags som kommes på bordet når min familie samles til de årlige traditionelle frokostborde.

Du kan finde mange flere frokostretter lige her.

Leave a Comment