Yoghurt med rabarberkompot og granola

Lav en portion yoghurt med rabarberkompot og granola til din morgenmad!

Det smager fantastisk og ser bare super flot ud. Når først du har lavet din granola og rabarberkompot er det meget nemt at anrette din morgenmad. Du kan finde opskriften på granola med kanel her.

Du kan også vælge at lave dem i miniudgave og servere de små glas til en lækker brunch. Det er et super fint indslag f.eks. hvis du får brunch gæster og vil gøre lidt ekstra ud af det.

Selve opskriften på rabarberkompot giver dig et lille glas, hvor du har til flere portioner. Du kan sagtens gemme glasset på køl i en uges tid! Men vent med at anrette dine glas, før dagen hvor de skal serveres!

Prøv også at lave chiagrød med rabarberkompot!

Yoghurt med rabarberkompot og granola

Skøn og mættende morgenmad eller mellemmåltid.
Forberedelses tid: 15 minutter
Samlet tid: 35 minutter
1 person
Frysegnet: Nej
Holdbarhed: Spises med det samme

Ingredienser

Græsk yoghurt

  • Græsk yoghurt skyr eller den yoghurt du ønsker at bruge
  • 4 spsk granola

Rabarberkompot

  • 300 g rabarber
  • 4 spsk sukker
  • 2 tsk vaniljesukker eller en vaniljestang
  • ½ dl vand

Fremgangsmåde

Rabarberkompot

  • Skyl og skær de friske rabarber i ca. ½-1 cm. tykkelse.
  • Kom alle ingredienserne i en lille gryde. Kog det op og lad det simre i 10 minutter. Du kan evt. smage til og du synes der skal mere sukker i.
  • Derefter kan du komme kompotten i en bøtte og på køl.

Anret glasset

  • Kom ca. 3 spsk. rabarberkompot i bunden.
  • Derefter yoghurt og tilsidst granola. Pynt evt. med lidt friske bær på toppen
Udskriv
Del din mad med mig på InstagramBrug @madogkaerlighed eller #madogkærlighed

Når sommeren nærmer sig er rabarber sæsonen igang og det skal jo udnyttes i stor stil. I hvert fald hvis du spørger mig. Rabarber kan bruges til så mange lækre sager og en rabarberkompot slår aldrig fejl.

Jeg elsker at have rabarberkompot til morgenmaden, både på yoghurt, på den lune grød og på den nybagte bolle. Du kan faktisk også servere det som tilbehør til aftensmaden!

Har du rigeligt med rabarber – måske du er heldig at have dem i haven! Så skær dem i stykker og kom dem i fryseren. Så kan de bruges senere på året, når sommeren for længst er ovre!

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Du vil måske også kigge på..