Mango chiagrød

Mango chiagrød med mandelmælk.

Her får du opskriften på en frisk og mættende mango chiagrød.

De små superfrø, chifrøene, er rørt ud i mandelmælk og kommet på køl natten over.

Prøv også chiagrøden med hindbærpuré i.

Timerne i køleskabet giver frøene tid til at suge væsken så blaningen bliver tyk, fast og får en grød lignende konsistens. Derfor navnet chiagrød.

Dagen efter vendes chiagrøden med puréret mango og græsk yoghurt. Det smager virkelig godt!

Mango chiagrød

Cremet chiagrød med mango og græsk yoghurt.
Forberedelses tid: 10 minutter
Samlet tid: 4 timer 20 minutter
2 små portioner
Frysegnet: Nej
Holdbarhed: 2-3 dage i køleskabet
Kalorier: 80

Ingredienser

  • 2 spsk chiafrø
  • 2 dl mandelmælk
  • 4 spsk græsk yoghurt/skyr
  • 200 g mango
  • Topping efter eget valg, granola/mysli/frisk frugt mm.

Fremgangsmåde

  • Rør chiafrøene godt ud i mandelmælken med en gaffel.
  • Stil skålen med låg i køleskabet natten over.
  • Dagen efter blendes yoghurt og mangotern og vendes i chiagrøden.
  • Kom chiagrøden i en glas, eller en bøtte hvis du skal have den med på farten.
  • Top med granola eller hvad du har lyst til. Velbekomme!
Udskriv
Del din mad med mig på InstagramBrug @madogkaerlighed eller #madogkærlighed
Mere inspiration til opskriften.
    • Brug enten mango der er optøet fra frost eller frisk. Det er lidt nemmere at have en pose frosne mangotern i fryseren. Smagen i mangoen er stadig skøn!
    • Opskriften er beregnet til to små portioner. Laver du til et fuldt morgenmåltid så kan hele opskriften nok godt gå til en portion.
    • Grøden kan sagtens holde dig i flere dage på køl. Så lav gerne ekstra og hav klar til morgenmaden. Det er så nemt i hverdagen.
    • Du kan toppe din grød med granola, frisk bær, nødder mm.

 

Forskellige opskrifter på chiagrød.

Jeg har efterhånden en del forskellige chiagrød opskrifter. Du kan derfor prøve forskellige varianter og finde din nye favorit.

 

Hurtig chiagrød.

Jeg er blevet ret glad for chiagrød – det er lækkert, nemt og kan varieres i mange smage og udgaver.

Prøv den til din morgenmad, den er mættende, let sød og er en perfekt start på dagen. Bliver det for sødt om morgenen så prøv den senere på dagen, som en eftermiddags snack eller en sundere dessert til aftenen.

Du kan også sagtens lave grøden og spise den samme dag. Beregn 3-4 timer i køleskabet til at grøden sætter sig og får den rette konsistens.

Prøv evt. at lave en større portion, så har du til flere dage. Chiagrøden kan sagtens holde sig nogle dage, ca. 2-3 dage på køl. Det er en god to-go morgenmad for dem som har det behov i hverdagen.

 

Mango chiagrød

4 Responses

    1. Hej Karina,
      Ja det kan du sagtens 🙂
      Mandelmælk har en smule mere smag i sig men med mango i har det helt sikkert ikke den store betydning.
      Kh Maria

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Du vil måske også kigge på..