Pizza muffins

Pizza muffins.

Her finder du opskriften på pizza muffins med tomat og ost. De egner sig godt til hverdagens mange madpakker. Til familieudflugten eller som et lækkert indslag til aftensmaden. Måske til en suppedag?

De er simple at lave og kan nemt opgraderes med lidt skinke strimler, kylling eller andet hvis I ønsker det.

Prøv også disse pizzahorn med ost og skinke!

Tag evt. børnene med i køkkenet og lad dem lave deres egne pizza muffins til madpakkerne. Det er et hyggeligt lille fælles projekt.

Pizza muffins

Pizza muffins med tomat og ost. De egner sig godt til hverdagens mange madpakker.
Forberedelses tid: 15 minutter
Samlet tid: 2 minutter
16 stykker
Frysegnet: Ja
Holdbarhed: 1-2 dage

Ingredienser

Dej

  • 25 g gær
  • 2 dl mælk
  • 1 dl vand
  • 3 spsk olie
  • 1 tsk salt
  • 150 g grahamsmel
  • 250 g hvedemel
  • 100 g revet ost
  • ½ tsk tørret basilikum
  • ½ tsk tørret oregano

Til toppen

  • 1 lille dåse tomatpuré
  • Revet mozzarella
  • ½ tsk tørret basilikum
  • ½ tsk tørret oregano

Fremgangsmåde

  • Lun vand og mælk op til det er "fingervarmt", kom det i en stor skål og opløs gæren deri.
  • Tilsæt mel, salt og olie og ælt det godt sammen, gerne 5 minutter (jeg bruger altid røremaskine).
  • Ælt til sidst krydderier og revet ost i.
  • Lad dejen hæve i 45 minutter med husholdningsfilm og med et klæde over.
  • Brug  silikone muffinsforme og pensel med olie i hver lille form.
  • Kom lidt olie på bordet og på hænderne. Del derefter dejen i 16 stykker, form til boller og kom bollerne i formene.
  • Giv bollerne et godt tryk på toppen, smør lidt tomatpuré på hver, drys lidt ost, oregano og basilikum på toppen.
  • Tænd ovnen på 180 grader.
  • Lad dem efterhæve i 30 minutter under et klæde og bages derefter i ovnen i 22 minutter. Lad dem afkøle på en bagerist. Velbekomme!
Udskriv
Del din mad med mig på InstagramBrug @madogkaerlighed eller #madogkærlighed
Andre gode madpakke indslag.

 

Frysetip.

Alle opskrifterne til madpakkerne kan du sagtens fryses ned. Det gør det meget nemmere at have en noget på frost til dagens madpakke.

Jeg vil anbefale dig at fryse de overskydenede stykker bagværk ned så snart de er afkølet efter ovnen. For eksempel spiser I måske nogle stykker, og gemmer så også et par stykker til madpakkerne. Resten har så bedst af at ryge i fryseren med det samme.

Det vil så også gøre, at dit bagværk vil virke næsten lige så friskt igen når det tages ud af fryseren.

Du behøves ikke at komme det i ovnen igen eller andet. Lad bare stykkerne fra frost tø op på køkkenbordet, det tager ikke meget mere end en halv time, og så er det klar til madpakken!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Du vil måske også kigge på..