Protein squashboller

Protein squashboller.

Svampede protein squashboller som er let sprøde udenpå.  Her får du en nem opskrift på nogle virkelig lækre glutenfri og hævefri boller. De sunde squashboller er gode til frokosten og til madpakken på farten. Kom lidt pålæg eller måske en skive ost i den sundere bolle.

Prøv også disse proteinboller med gulerod og solsikkekerner!

 

Bollerne er mættende og et godt alternativ til de klassiske hjemmebagte boller, hvis man søger et alternativ med flere fibre og lidt færre kalorier.

Protein squashboller

Svampede og mættende proteinboller med revet squash
Forberedelses tid: 10 minutter
Samlet tid: 35 minutter
12 boller
Frysegnet: Ja
Holdbarhed: 2-3 dage i køleskabet

Ingredienser

  • 200 g squash, revet
  • 4 æg
  • 250 g havregryn
  • 250 g hytteost
  • tsk bagepulver
  • 1 tsk salt

Fremgangsmåde

  • Tænd ovnen på 190 grader.
  • Blend hytteost og æg sammen.
  • Riv squashen og pres væsken fra. Vend det i en skål sammen med resten af ingredienserne.
  • Fugt hænderne med lidt vand (du kan evt. have en lille skål stående) og form bollerne i dine hænder.
  • Fordel de 12 boller på en bageplade med bagepapir og bag dem i ovnen i ca. 22 minutter.
  • Lad bollerne køle af på en bagerist. Velbekomme!
Udskriv
Del din mad med mig på InstagramBrug @madogkaerlighed eller #madogkærlighed

Bagningen bliver altså ikke nemmere. Da bollerne som sagt ikke kræver hævetid og heller ikke mange ingredienser. Alle kan være med til at bage sådan en portion her.

Du kan lave mange udgaver af proteinboller og med mange variationer. Det vigtigste er helt sikkert den tørre ingrediens som her er havregryn, som blandes med æg og hytteost. De to sidstnævnte er begge med et højt proteinindhold.

 

Mere inspiration til bollerne.
  • For at få en glutenfri version kan du anvende glutenfri havregryn.
  • Du kan også tilsætte nødder og tørret frugt til dejen.
  • Du kan også lave denne udgave af proteinbollerne som sagtens kan serveres på morgenbordet eller til brunch.
  • Brug også bollerne til madpakken med noget fyld i.
  • Bollerne opbevares på køl i en bøtte med låg. Og ellers kan de også fryses ned.

 

Flere opskrifter med proteinboller.

Jeg har lavet mange forskellige variationer af de her boller, hvor basen egentlig minder meget om hinanden. De fleste af dem er netop også lavet på havregryn, hytteost, æg og bagepulver.

Med den base kan man variere de forskellige opskrifter på flere forskelige måder.

 

Her kan du se nogle af opskrifterne:

8 Responses

    1. Hej Maria,
      Ja det kan ikke undgås når der bruges squash, hytteost og stivelsen er havregryn.
      Men de burde blive en smule mindre klæ når de er kølet af.
      Jeg vil i hvert fald klart anbefale, at man venter med at skære dem over og spise dem indtil de er helt afkølet 🙂
      Kh Maria

    1. Hej Anette,
      Det er almindelig over/under varme 🙂
      Så længe andet ikke er anført i mine opskrifter, så er det bare almindelig ovnvarme der bruges.
      Kh Maria

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Du vil måske også kigge på..