Sådan flækker du en vaniljestang

by Amalie Janning
Sådan flækker du en vaniljestang

Sådan flækker du en vaniljestang.

Vaniljestænger kan godt være en smule dyre, og derfor er det altid bedst, hvis man kan få så mange vaniljekorn ud af dem som muligt. Jeg viser dig her en guide til ‘Sådan flækker du en vaniljestang’.

Jeg har lavet en guide til dig herunder, så du nemt kan gøre det samme. Det er faktisk ikke så svært, og når man bare har prøvet det et par gange bliver det meget nemmere.

 

Sådan flækker du en vaniljestang:
  1. Ta’ din vaniljestang og lig den på et skærebræt.
  2. Flæk med en lille urtekniv din vaniljestang på langs, så du har to halvdele.
  3. Brug nu ryggen/bagsiden af urtekniven til at skrabe de fine vaniljekorn ud. Du skal ikke skrabe så hårdt, at du får noget af “skallen” med.
  4. Hvis du bare vil have de rå vaniljekorn, kan du stoppe her, ellers kan du blande kornene med en smule sukker på skærebrættet som vist på billedet.
  5. Du har nu skrabet din vaniljestang for lækre vaniljekorn!

Sådan flækker du en vaniljestang

Spørgsmål om vaniljestænger.

Hvad svarer 1 stang vanilje til i pulver? Hvis du vælger at bruge vaniljesukker i stedet for vaniljestang, så svarer 1 stang vanilje cirka til 2 tsk vaniljesukker/vaniljepulver. an skal bare være opmærksom på at det aldrig kan gæres lige op. I en købt vaniljesukker er der altid en meget stor del sukker og ikke så meget ægte vanilje.

Hvor meget er 1 vaniljestang? 1 vaniljestang er en hel vaniljestang, der bliver flækket. Når du skraber de korn ud, svarer det til 2 tsk vaniljesukker eller 1 tsk vaniljeessens.

Kan man bruge vaniljesukker i stedet for vaniljestang? Ja, det kan du sagtens. Dog vil du ofte få en mere intenst vaniljesmag ved at bruge kornene fra en vaniljestang, end når du bruger vaniljesukker. Hvis jeg ikke bruger en vaniljestang, så bruger jeg ofte ren vaniljepulver. Det minder meget om kornene fra en vaniljestang.

Kan man bruge en hel vaniljestang? Du vil ofte kun skulle bruge de vaniljekorn, der sidder inde i vaniljestangen. Dog kan du rent faktisk godt bruge selve stangen, der er tilbage. Så gem altid din vaniljestang, da du kan bruge den til at lave vaniljeessens eksempelvis.

 

Opskrifter med vaniljestang.

Jeg bruger vaniljestænger i rigtig mange af mine opskrifter – ofte de opskrifter fra det søde køkken. Her kan du finde et udpluk af nogle af de opskrifter.

Du kan også finde mange andre opskrifter med vaniljestang ved at søge på ‘Vaniljestang’ i søgefeltet på min side.

Leave a Comment