Spinatroulade med tun

Spinatroulade med tun.

Her får du en opskrift på spinatroulade med tun – en såkaldt tunroulade. Sådan en lækker tunroulade går man ikke galt i byen med. Det er en klassisk forret, som man nemt kan forberede dagen i forvejen, hvis man har travlt på dagen.

Prøv også samme spinatbund og lav i stedet denne lakseroulade med flødeost.

Det er virkelig nemt at lave denne her roulade med tun og salat, og du kan også spise den til frokost.

Spinatroulade med tun

En lækker spinatroulade fyldt med tun.
Forberedelses tid: 15 minutter
Samlet tid: 1 time 45 minutter
24 skiver
Frysegnet: Nej
Holdbarhed: 1-2 dage i køleskabet

Ingredienser

Spinatroulade

  • 400 g frossen spinat, optøet
  • 4 æggeblommer
  • 5 æggehvider
  • ½ tsk salt og lidt peber

Tunfyld

  • 2 dåser tun
  • 8 små cornichioner
  • 1 rødløg
  • 200 g creme fraiche
  • Lidt salt og peber

Fremgangsmåde

Bund

  • Tænd ovnen på 200 grader.
  • Klem væsken fra spinaten fra. Brug gerne dine hænder til det.
  • Kom æggeblommer og hvider i hver sin skål.
  • Blend spinaten med æggeblommerne.
    Her kan du med fordel bruge en stavblender. Tilsæt herefter salt og peber.
  • Pisk æggehviderne luftige og stive.
  • Vend hviderne i spinaten med en dejskraber.
    Sørg for at gøre det forsigtigt så luften forbliver i hviderne.
  • Fordel så massen med en dejskraber på en bageplade med bagapapir.
  • Kom pladen i ovnen i 12-14 minutter og bag den indtil at overfladen er gylden.
  • Fjern bagepapiret forsigtigt når bunden er bagt.
  • Lad bunden afkøle på en rist og kom bunden på et nyt stykke bagepapir.

Roulade

  • Hak cornichioner og rødløg fint. Bland alle ingredienserne til fyldet sammen.
  • Fordel tunfyldet på bunden uden at det kommer helt ud til den ene kant.
  • Rul så bunden således at du ender der, hvor der ikke er kommet fyld på bunden.
  • Pak så rullen let stramt ind i et stykke bagepapir. Kom rullen på køl i en times tid.
  • Skær den i skiver og server. Velbekomme!
Udskriv
Del din mad med mig på InstagramBrug @madogkaerlighed eller #madogkærlighed
Mere inspiration til opskriften.
  • Jeg har flere forskellige små retter, som fungerer godt som forret men også som en del af en helt almindelig frokost. Mange af dem er også gode som en appetizer, som gæsterne får, når de lige er ankommet. Prøv min lakserilette på sprødt brød, tigerrejer med dressing og rugbrødschips, serano ruller eller bresola ruller med pestocreme. Der er noget for enhver smag.
  • Sund spinatroulade er også en opskrift, der er oplagt at servere som et del af et tapasbord.Det er så lækkert når man sidder ved bordet og kan hapse af forskellige lækkerier.
  • Du kan selv bestemme, hvor tykke skiver du vil have af din tunroulade. Det afhænger også lidt af, hvad det skal spises til. Jeg skærer dem i ca. 1½ cm i tykkelsen.

 

Spinatroulade med tun

En lækker roulade med spinat og tun.

Roulade med spinat og tun er oplagt at servere som forret, da den er nem at forberede både timer eller dagen forinden. Det er særlig rart, så man ikke skal stå for meget i køkkenet, når der er gæster.

Det eneste du skal gøre er at skære rouladen ud i passende skiver. Skiverne kan så anrettes på lidt sprød salat og eventuelt serveres med en form for dressing til og pyntes lidt friske krydderurter på toppen. Det er med til at gøre det lidt mere festligt og indbydende.

Du kan faktisk anrette nogle skiver spinatroulade med tun til et klassisk frokostbord. Det samme gælder også til et lækkert julefrokostbord, påskefrokostbord eller pinsebordet. Der kan det serveres sammen med alle de andre retter, som man ellers vil finde på det kolde bord.

Ofte er der traditioner for hvilke retter man serverer til de forskellige højtider.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Du vil måske også kigge på..