Yoghurt til brunch

Yoghurt til brunch.

Fine små yoghurt til brunch med jordbærpuré, granola og friske bær på toppen. Leder du efter inspiration og lækre indslag til et fint brunchbord? Så er de her indbydende yoghurt i glas til brunch måske værd at lave.

Det tager ikke så lang tid at bikse sammen og så kan det sagtens forberedes i forvejen.

Brug for eksempel denne her hjemmelavede granola med kanel.

Når du både har lavet jordbærpuréen og granolaen, så kan de små glas hurtigt anrettes. Skal det serveres med en masse andet godt at spise, så vil jeg anbefale, at du bruger små glas med plads til 1½-2 dl. Meget mere behøves man ikke at komme i hver.

Opskriften rækker til 6 små glas. Du kan nemt gange opskriften op, hvis der skal være til flere.

Yoghurt til brunch

Små glas med jordbærpuré og granola på toppen.
Forberedelses tid: 5 minutter
Samlet tid: 20 minutter
6 små glas
Frysegnet: Nej
Holdbarhed: Spises med det samme

Ingredienser

Jordbærpuré

  • 200 g frosne jordbær
  • 1 dadel, eller sukker
  • ½ tsk vaniljesukker
  • 3 spsk vand

Derudover

  • 6 dl græsk yoghurt, eller anden neutral yoghurt
  • Granola
  • Jordbær til at pynte med

Fremgangsmåde

Jordbærpuré

  • Kom jordbær, vand, vaniljesukker og dadel (uden sten), i en kaserolle.
  • Lad det koge i nogle minutter til bærrene er bløde.
  • Blend det til en ensartet konsistens og kom puréen i en skål og i køleskabet.
  • Så snart det er afkølet kan de små glas anrettes.

Anretning

  • Fordel jordbærpuréen i bunden af glassene.
    Kom græsk yoghurt over. Ca. 1 dl. i hvert glas.
  • Top med granola.
  • Halver jordbær og pynt med dem på toppen. Velbekomme!
Udskriv
Del din mad med mig på InstagramBrug @madogkaerlighed eller #madogkærlighed
Mere inspiration til opskriften.
  • Vil du forberede glassene lidt så kan jordbærpuré og yoghurt sagtens kommes i glassene. Granolaen vil jeg anbefale at vente med. Den våde yoghurt vil nemlig hurtigt gøre den sprøde granola lidt fugtig. Bærrene kan halveres og så er det altså nemlig lige at samle det sidste når gæsterne kommer.
  • Du kan også sagtens bruge frisk frugt i tern til bunden af glasset og så købe en granola. Så kan det laves endnu hurtigere. Om du laver det selv fra bunden eller køber, så vil det stadig se og smage lækkert.
  • Kan græsk yoghurt erstattes med skyr? Ja, det kan du sagtens. Brug lige den yoghurt/græsk yoghurt/skyr som du foretrækker eller har i køleskabet. Man kan fx bruge en vaniljeskyr hvis det skal være sødere.

Yoghurt til brunch

Hvad kan man servere til brunch?

Helt klassisk serveres der ofte æg, bacon, noget frugt, pandekager, noget brød og måske lidt sødt bagværk også. mulighederne er mange og man kan jo sætte det på brunchbordet som man har lyst til.

Jeg har samlet nogle forslag herunder. Klik på linket og kom direkte til opskriften.

Find flere idéer til din brunch lige her.

 

Græsk yoghurt til brunch.

Jeg er selv kæmpe fan af græsk yoghurt med granola og jordbærpuré i hverdagen. Det smager fantastisk og ligger dejligt i maven. Her spiser jeg en større portion. Men som en del af et brunch bord så skal det selvfølgelig være i mindre glas så man ikke får en kæmpe portion. Lidt men godt, så man kan spise lidt af det hele fra bordet.

Græsk yoghurt kan godt opleves lidt bittert eller i hvert fald ikke sødt at spise. Her er det oplagt at lave jordbærpuréen til eller fx denne rabarberkompot.

Både rabarberkompot og jordbærpuré kan fryses ned. Granolaen kan laves flere dagen i forvejen, og så er det altså en nem sag at servere til brunch.

Glassene pynter også så fint på bordet. Det ser altså lækkert og indbydende ud, når det er anrettet i små glas. Alternativt kan man også sagtens servere det hele på bordet enkeltvis. Så kan folk selv tage det de har lyst til. På den måde undgår du måske også madspild hvis der er en masse fyldte glas tilbage, når I er færdige med at spise.

Yoghurt til brunch

En reaktion

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Du vil måske også kigge på..